Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as Dél-Amerika-bajnokság: ijesztő sérülést szenvedett az angliai légiós – videóval

A Kolumbiában zajló U20-as Dél-Amerika-bajnokság szombati játéknapján a mezőnyfölény ellenére az argentin válogatott vereséget szenvedett Paraguay ellen, még a fiaskónál is fájóbb lehet azonban a csapat egyik legjobbjának elvesztése…

 

Az argentin válogatott soraiból a Paraguay elleni mérkőzés hajrájában sérülés miatt kiesett Facundo Buonanotte, aki egy fejelés miatti felugrást követően rosszul, a hátára érkezve esett a földre. A közelmúltban az angol élvonalbeli Brighton & Hove Albion által leigazolt középpályás hosszas ápolást követően hordágyon hagyta el a játékteret, majd kórházba szállították őt.

Az argentin labdarúgó-szövetség első jelentése szerint nyaki gerinc- és koponyasérülést szenvedett, azonban a körülményekhez képest jó állapotban van, egyelőre megfigyelés alatt tartják az intézményben. Arról egyelőre nem esett szó, hogy mikor léphet újra pályára, egyelőre talán nem is ez a legfontosabb, de kétségtelenül a korosztályos csapat egyik legfontosabb szereplője.

Az argentinok meglepő veresége egyúttal azt is jelentette, hogy amennyiben a következő fordulóban elbukják a brazilok elleni rangadót is, úgy máris a kiesés szélére sodródhat a Javier Mascherano által irányított korosztályos nemzeti csapat a kontinenstornán.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!