Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hazai pályán szenvedett vereséget az Inter – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 19. fordulójának hétfő játéknapján két mérkőzést is rendeztek, ebből az egyiken az Inter fogadta az Empoli együttesét.

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

Az Empoli nem feltett kezekkel látogatott el Milánóba, aminek meg is lett az eredménye végül. Az első lehetőség is a vendégek előtt adódott, Cambiaghi kapott remek indítást, aki a levegőből ballal szépen maga elé simította a labdát, majd élesebb szögből lőni tudott, amit Onana tudott hárítani. Nem sokkal később ismét az Empoli szerezhetett volna gólt, Caputo kapott labdát a tizenhatoson belül, majd egy cselt követően lőtt, amit végül Skriniar és De Vrij közöserővel blokkolni tudtak. A 20. percben az Inter is megmutatta magát, Dimarco eresztett meg egy lövést, amit Vicario tudott védeni. A 32. minutumban Lautaro Martíneznek készített le egy labdát Dimarco egy beívelést követően, de az argentin csatár fölé perdítette a lasztit. A 40. percben pedig Milan Skriniar elkésett egy ütemet, és a levegőben fejbe rúgta Caputot, amiért megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott. A szünetre ennek következtében 0-0-val mehettek a csapatok, de nem egyenlő létszámban.

A második félidő pedig egyértelműen az Empolié volt, az 58. percben megszerezhették volna a vezetést, viszont Nedim Bajrami lövését André Onana bravúrral védeni tudta. Az elefántcsontparti kapus viszont 8 perccel már később tehetetlen volt Tomasso Baldanzival szemben, a csereként beálló 19 éves középpályás Bajramitól kapott egy labdát, amit egy átvételt követően 15 méterről erőből a kapura lőtt pont Onana lábai alá, a hálóőr pedig kézzel próbálta hárítani, ezért nem ért le a labdára (0-1). A 75. percben Edin Dzeko egyenlíthetett volna, azonban közelről nem találta el a kaput. Két minutummal később Stefan de Vrij is egalizált kis híján, de hiába érkezett jól a szögletre, fejese csak a felsőkapufát találta el. A 84. percben Robin Gosens is otthon tarthatta volna legalább az egyik pontot a csapata számára, azonban ő sem találta el a kaput. Az Inter meglepetésre vereséget szenved, így nem tud tapadni a listavezető Napolira, valamint a városi rivális AC Milant sem tudja megelőzni, és legalább pontban befogni sem, ráadásul az AS Roma pontban be is érte a Kék-feketéket. Az Empoli a győzelmének köszönhetően három helyet is javított a tabellán és fellépett a 9. pozícióba.

Inter – Empoli 0-1 (0-0)
Helyszín: Stadio Guiseppe Meazza (San Siro, Milánó), Vezette: A. Rapuano
Gólszerző: T. Baldanzi (66.)
Kiállítva: Skriniar (40.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A Serie A 19. fordulójának teljes menetrendje:
Szombat:
Verona – Lecce 2-0

Salernitana – Napoli 0-2
Fiorentina – Torino 0-1

Vasárnap:
Sampdoria – Udinese 0-1
Monza – Sassuolo 1-1

Spezia – AS Roma 0-2
Juventus – Atalanta 3-3

Hétfő:
Bologna – Cremonese 1-1

Inter – Empoli 0-1

Kedd:
20:45 Lazio – AC Milan (Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore