Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szalai Ádám mégis maradhat a Baselnél – sajtóhír

A magyar válogatottól a közelmúltban elbúcsúzó korábbi csapatkapitány viszonya hosszabb ideje elmérgesedett a klubcsapatával, azonban most váratlan, pozitív fejlemény állt be…

A svájci 4-4-2 információi szerint az FC Basel új sportigazgatója, Heiko Vogel tárgyalóasztalhoz ült a mellőzött Szalai Ádámmal és képviselőjével és megegyeztek a közös folytatásról.

A beszámolók szerint azonban a rutinos támadóra már nem játékosként számítanak, hanem edzői feladatot kaphat a klubnál, vélhetően valamelyik utánpótlás együttesnél. Mint ismeretes, Szalai korábbi terve volt, hogy edző legyen a közeljövőben, ezért jelentkezett még tavaly az MLSZ képzésére és a Basellel is eredetileg olyan szerződést kötött, amely lehetővé teszi, hogy aktív karrierje végeztével, edzői feladatkörben maradjon a klubnál.

A 35 éves támadó tavaly februárban igazolt a neves svájci csapathoz, azóta 24 mérkőzésen lépett pályára, hatszor volt eredményes, de az idei szezonban alig kapott lehetőséget, utoljára szeptemberben foglalkoztatták tétmérkőzésen. Szalai novemberben bírósági úton érte el, hogy ismét részt vehessen a tréningeken, de klub továbbra sem kívánja játékosként foglalkoztatni őt, ám az eddigi ellentétben úgy tűnik, hogy igyekeznek kompromisszumot találni.