Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mascherano: “Mindenekelőtt mindenért csak én vagyok felelős”

Ahogyan arról beszámoltunk, a Kolumbiában zajló U20-as Dél-Amerika-bajnokság legutóbbi játéknapján az argentin válogatott kiszenvedte a győzelmet Peru ellen és életben tartotta továbbjutási esélyeit…

Az argentin válogatott szövetségi edzője, Javier Mascherano a Peru elleni győzelmet követően választ adott a csapatot érő kritikákra:

“A kategóriánkkal kapcsolatban sok téves információ kering. Egy éve dolgoztunk, de lehet, hogy mindenkiben csak a Toulon torna maradt meg, pedig nagyon jó versenyeink voltak, mint az L’Alcudia vagy a Maldonado. Nyilvánvaló, hogy nem vagyunk elégedettek a kontinenstorna alakulásával. A legfontosabb, hogy nyugalmat sugározzunk a játékosok felé, nagyon fiatalok, akiknek még tanulniuk, fejlődniük kell. Lehetetlen elzárkózni a kontextustól, a felnőtt csapat világbajnoki címe miatt óhatatlanul megnőttek a várakozások. Vannak nagyobb nevű játékosaink, akik felé még nagyobb az elvárást, de ezt a nyomást ilyen fiatalon nem könnyű elviselni.”

“Mindenekelőtt mindenért csak én vagyok felelős. Én vagyok a fej, aki kiválasztja a játékosokat, és aki azt javasolja, hogy így játsszunk. Lehet, hogy rossz döntéseket hozok, de akkor úgy érzem az a helyes, ezekért pedig vállalom a felelősséget” – szögezte le.

Az argentin csapat az első két mérkőzését elvesztette az U20-as Dél-Amerika-bajnokságon, majd legutóbb legyőzte Perut, így az utolsó mérkőzésre életben tartotta továbbjutási esélyeit.

“Tudtuk, hogy nem lesz könnyű meccsünk. Tisztában voltunk vele, hogy küzdenünk kell, de megtettük azt, amit kellett. 80 percen át uraltuk a mérkőzést, jó lett volna megszerezni a második gólt, de a célunkat elértük. Szerencsére a sors adott még egy esélyt, pénteken döntő mérkőzést játszhatunk a továbbjutásért” – tette hozzá a tréner.

Az argentin korosztályos válogatottnak az első forduló utolsó mérkőzésén magyar idő szerint szombatra virradóra le kellene győznie a továbbjutáshoz a házigazda Kolumbiát, ellenkező esetben nem jut tovább a második fordulóba.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!