Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bundesliga élcsapatához szerződött a Ferencváros játékosa – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Union Berlin a péntek délutáni órákban bejelentette a Ferencvárostól érkező játékos szerződtetését…

Az Union Berlin a péntek délutáni órákban megerősítette, hogy szerződtette a magyar bajnok és listavezető Ferencvárostól érkező tunéziai középpályást, Aissa Laidounit.

A 26 éves középpályás iránt a tunéziai válogatottban a világbajnokságon nyújtott jó teljesítménye után fokozódott a nemzetközi érdeklődés. Laidounit az elmúlt hetekben a nemzetközi és a hazai sajtóban többek közt francia, német, olasz és orosz csapatokkal is hírbe hozták. A hírek szerint a klubot váltó játékos három és fél évre szóló megállapodást kötött új állomáshelyével. A berliniek 4 millió euró körüli összeget fizettek érte a Fradinak, melynek a 15 százaléka előző csapatát, a román Voluntarit illeti meg.

A védekező középpályás 2020 augusztusa óta 103 mérkőzésen tíz gólt és 16 előkészítést szorgoskodott össze a zöld-fehérek mezében. Laidouni az idei szezonban a BL-selejtezők során két gólt szerzett, míg 10 NB I-es bajnokiján három gólpasszt regisztrált.

Ezzel az átigazolással az FTC elmondhatja, hogy kilenc év alatt mindegyik topligába tudott játékost értékesíteni. Tavaly Myrto Uzuni ment a spanyol La Ligába (Granada), 2016-ban Nagy Ádám az olasz Serie A-ba (Bologna), Somáliát 2015-ben a francia Ligue 1-be (Toulouse), Muhamed Besicet pedig 2014-ben az angol Premier League-be (Everton) adta el.

“Ez minden profi futballista álma, hogy az egyik legjobb bajnokságban játsszon. Ezért nagyon boldog vagyok, hogy a Bundesligában bizonyíthatok. Amit abból láttam, az Union egy barátságos, szenvedélyes, ambiciózus klub. Biztos vagyok benne, hogy be tudok illeszkedni, és mindent megteszek, hogy sikeres legyek az Unionnal” – mondta a futballista új csapata honlapján.

A Schäfer Andrást is foglalkoztató Union a hétvégén berlini városi rangadót vívhat a Hertha BSC ellen, amelyen azonban Laidouni még nem léphet pályára.

Az Union jelenleg a német élvonal második helyén áll, mindössze három ponttal lemaradva az éllovas Bayern München mögött.