Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hazai pályán bukott pontokat a Real Madrid – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 19. fordulójának vasárnapján késő este játszották a forduló rangadóját, avagy a Real Madrid fogadta a Real Sociedad csapatát.

(Photo by Angel Martinez/Getty Images)

A mérkőzés teljes egészében jobban játszottak a hazaiak, azonban mégsem sikerült behúzniuk a három pontot a masszívan védekező Sociedad ellenében. Az első játékrészben 9 alkalommal próbálkoztak a madridiak, ebből 3 kaput is talált, de gólt nem született, habár sokszor úgy festett, hogy érkezni fog a vezető találat, viszont a baszkok védelme és Remiro kapus állták a sarat. A legnagyobb lehetőséget Vinícius Junior puskázta el, aki elvétette a kaput ígéretes helyről. Ennek következtében 0-0-val mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidő lendületes és izgalmas volt, ezúttal a vendégek is mutattak valamit a tudásukból, a 10 sérültjük ellenére is. Mindkét oldalt akadtak nagy lehetőségek, viszont Courtois és Remiro is lehúzták a rolót. Vinícius Junior előtt két nagy helyzet is adódott, de a vendégek hálóőrének eszén nem tudott túljárni, míg a vendégeknél a korábbi Real Madrid játékos, Kubo lőtt kis híján szemfüles gólt, azonban a Királyiak kapusa résen volt. A hazaiak hiába küzdöttek a győzelem nem jött össze, míg a vendégek sikerrel brusztoltak, mert nem kaptak gólt és egy ponttal távozhattak a Bernabéuból. A Real Madrid így 5 pontra van az éllovas Barcelonától, míg a Sociedad ennek a nagyon fontos egy pontnak köszönhetően 5 ponttal előzi meg a negyedik Atlético Madridot, valamint tartotta meg pont a Királyiakkal szemben a 3 pontos lemaradást.

Real Madrid – Real Sociedad 0-0 (0-0)
Helyszín: Estadio Santiago Bernabéu (Madrid), Vezette: M. Lopez
Gól:
Sárga lap: Nacho (41.) ill. Zubimendi (27.), Elustondo (65.), Kubo (68.), Remiro (90+4.)

Real Madrid: Courtois Nacho, Militao, Rüdiger, Camavinga Valverde (Asensio 78.), Kroos, Ceballos (Modric 78.) Rodrygo, Benzema, Vinícius. Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Real Sociedad: Remiro Elustondo (Olasagastil 66.), Zubeldia, Le Normand, Munoz (D. Rico 46.) – Mendez (R. Navarro 55.), Zubimendi, Illaramendi, Kubo – Sörloth (C. Fernández 84.), Oyarzabal (Marín 55.). Vezetőedző: Imanol Alguacil

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 19. forduló teljes menetrendje:
Péntek:
Almería – Espanyol 3-1

Szombat:
Cádiz – Mallorca 2-0
Girona – Barcelona 0-1
Sevilla – Elche 3-0
Getafe – Real Betis 0-1

Vasárnap:
Valladolid – Valencia 1-0
Osasuna – Atlético Madrid 0-1
Celta Vigo – Athletic Bilbao 1-0
Real Madrid – Real Sociedad 0-0

Hétfő:
21:00 Villarreal – Rayo Vallecano (TV: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore