Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea ismét megkörnyékezte a Benfica világbajnokát – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint a Chelsea újra tárgyalásokat kezdeményez a Benfica argentin középpályásának megszerzése ügyében…

(Photo by Octavio Passos/Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint a Chelsea ismét megpróbálja megszerezni Enzo Fernández játékjogát a Benficától, azok után, hogy január elején visszatáncoltak az üzlettől, miután nem akarták kifizetni a játékos szerződésében meghatározott, 120 millió eurós kivásárlási árat. Az argentin újságíró úgy tudja, hogy a londoniak most mégis kifizetnék ezt az összeget, amely az adókkal együtt 160 millió euró is lehet.

“Van egy klub, amely meg akarja vásárolni a játékosunkat. Tudják, hogy nem akarjuk eladni ezt a labdarúgót. Megpróbálták maguk mellé állítani a játékost, de azt is tudják, hogy csak akkor vásárolhatják meg a játékjogát, ha kifizetik a kivásárlási záradékot. A helyzet teljesen egyértelmű, és a klub, amely meg akarja venni Enzo Fernándezt, tiszteletlenül viselkedik mindannyiunkkal és a Benficával szemben, ezért nem tudom elfogadni azt, amit velünk tesznek. Megőrjítik a játékost, úgy tesznek, mintha ki tudnák fizetni a záradékban meghatározott összeget, majd aztán abból szeretnének lealkudozni, így nem alakulhat ki jó kapcsolat a klubok között. További kérdésekre nem válaszolok Enzo ügyében” – mondta január elején a lisszaboniak vezetőedzője, Roger Schmidt a Chelsea magatartásáról.

River Plate egykori saját nevelésű középpályása hatalmas munkabírásával és sokoldalú játékával fiatal kora ellenére állandó helyet követelt magának Marcelo Gallardo bajnokcsapatában. Fernández 2020-ban kölcsönben a Copa Sudamericana-győztes Defensa y Justicia együttesében szerepelt, majd tavalyi visszatérése óta kirobbanthatatlan volt a River kezdőjéből. Minden sorozatot figyelembe véve a “milliomosok” első csapatában 53 pályára lépés alatt 12 találat és tíz előkészítés fűződött a nevéhez.

Játékjogát a Benfica szerezte meg tavaly nyáron 10+8 millió euróért, majd csapata nemzetközi kupából való kiesését követően a korábbi tervekkel ellentétben nem idén januárban, hanem már tavaly júliusban csatlakozott a lisszaboniakhoz. Fernández új csapatában azonnal alapember lett, 29 tétmérkőzésen négyszer tudott eredményes lenni, miközben kitűnő mezőnymunkát nyújtott.

Az argentin válogatottban 2022-ben mutatkozott be, nem sokkal a világbajnokság előtt lett belőle meghatározó szereplő: a vb-n Mexikó ellen gólt szerzett, Lengyelország ellen gólpasszt adott, emellett pedig védekezésben és a támadások építésében is nélkülözhetetlen szereplője volt a világbajnoknak.

A 22 éves Fernández 2027-ig érvényes szerződése 120 millió eurós kivásárlási árat tartalmaz, melynél olcsóbban a “sasok” egész biztosan nem akarnak lemondani új igazolásukról, annál is inkább, mert a korábbi megállapodás értelmében jövőbeli eladási árának 25 százaléka nevelőcsapatát, a Rivert illetné.