Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Juventus középpályásával erősített a Leeds – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Leeds United leigazolta a Juventus középpályását…

(Photo by Daniele Badolato – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

A Leeds United a hétfő esti órákban erősítette meg Weston McKennie megszerzését, akit vételi opcióval vettek kölcsön az olasz rekordbajnok Juventustól. A kiszivárgott híresztelések szerint az angolok 1,5 millió eurót fizetnek a kölcsönért, nyáron pedig további 35+5 millió euróért vásárolhatják meg őt végleg.

A Schalkétől két évvel ezelőtt először csak kölcsönben, majd végleg megszerzett 24 éves középpályás 65 mérkőzésen nyolc gólt szerzett a Juventusban, gyakran bajlódott sérülésekkel. McKennie az elmúlt idényt már februárban befejezte kettős lábközépcsont-töréséből kifolyólag, 21 bajnokin és összesen 29 mérkőzésen tudott csapata rendelkezésére állni. Tavaly nyáron is fizikai problémákkal adódott, a szezonban 15 Serie A-s, és 21 tétmeccsen szerepelt, s bár három gólt szerzett a teljesítményével nem mindig voltak maradéktalanul elégedettek, az utóbbi időben már nyíltan árulták őt.

A Leeds amerikai menedzsere, Jesse Marsch immár a harmadik amerikai játékossal dolgozhat együtt Tyler Adams és Brenden Aaronson mellett.