Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Premier League-be szerződik a Juventus középpályása – sajtóhír

Egybehangzó olasz sajtóbeszámolók szerint a felek közt mindenben megszületett a megállapodás arról, hogy a Juventus középpályása a Leeds Unitedhez kerüljön…

(Photo by Chris Ricco – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

Gianluca Di Marzio beszámolói szerint a Leeds United vételi opcióval kölcsönveszi a Juventus amerikai középpályása, Weston McKennie játékjogát. Az olasz újságíró úgy értesült, hogy az angolok 1,5 millió eurót fizetnek a kölcsönért, nyáron pedig további 35+5 millió euróért vásárolhatják meg őt végleg, miközben 2028-ig (+1 éves opció) szóló szerződést köthetnek vele.

A Schalkétől két évvel ezelőtt először csak kölcsönben, majd végleg megszerzett 24 éves középpályás 65 mérkőzésen nyolc gólt szerzett a Juventusban, gyakran bajlódott sérülésekkel. McKennie az elmúlt idényt már februárban befejezte kettős lábközépcsont-töréséből kifolyólag, 21 bajnokin és összesen 29 mérkőzésen tudott csapata rendelkezésére állni. Tavaly nyáron is fizikai problémákkal adódott, a szezonban 15 Serie A-s, és 21 tétmeccsen szerepelt, s bár három gólt szerzett a teljesítményével nem mindig voltak maradéktalanul elégedettek, egyre több átigazolási pletykában találkozhatunk a nevével.

A Leedshez állítólag az amerikai menedzser, Jesse Marsch tárt karokkal várta honfitársát és kulcsszerepet szán neki a jövőben.