Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Menesztette a Valencia Gennaro Gattusót – HIVATALOS

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Valencia csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy menesztették a csapat éléről Gennaro Gattusót. 

 (Photo by Angel Martinez/Getty Images)

A Valencia vezetősége úgy döntött, hogy nem folytatják tovább a munkát Gennaro Gattusóval. A klub közleménye szerint közös megegyezéssel távozik az olasz edző.

A 45 éves szakembert mindössze 2022 nyarán nevezték ki a spanyol csapat élére, de mindössze egy fél szezont és 22 meccset ért meg a kispadon. Gattuso előtte a Napoli trénere volt 2021-ig, majd egy évig nem volt csapata.

A Valencia jelenleg a spanyol bajnoki tabella 14. helyén áll mindössze 20 ponttal. A La Ligában 18 meccsből mindössze 5-öt nyertek meg Gattuso irányításával, 5 alkalommal döntetleneztek és 8-szor kikaptak. Emellett már a negyeddöntőben kiestek a Király-kupából az Athletic Bilbao ellen, míg a Spanyol Szuperkupában is kikaptak a Real Madridtól.

Arról még nincs információ, hogy ki fogja váltani Gattusót a Valencia kispadján, ám ideiglenesen Voro González irányítja majd a csapatot.

A Valencia megköszönte Gattusónak az elhivatottságát és a munkáját, és sok szerencsét kíván neki a jövőben.