Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Juventust is megjárt dán támadóval erősített a Ferencváros – HIVATALOS

A magyar bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Ferencváros csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy dán támadót igazoltak. 

 (Photo by Rene Nijhuis/Orange Pictures/BSR Agency/Getty Images)

A Fradi megerősítette, hogy klubjuknál folytatja pályafutását Nikolai Baden Frederiksen, aki a holland Vitesse csapatából érkezik. A 22 éves dán utánpótlás-válogatott játékos mindössze 2023. december 31-ig írt alá a magyar csapatnál, arról pedig még nincs információ, mennyit fizettek érte a hollandoknak.

“Le voltam nyűgözve, hogy egy ilyen nagy klub akar leigazolni. Azzal a céllal jöttem ide, hogy minél több gólt szerezzek, ezért vagyok itt, azzal akarom segíteni a klubot, amiben jó vagyok”

– nyilatkozta Frederiksen a klub hivatalos oldalának.

A támadó korábban a Juventust is megjárta, hiszen 2018 nyarán Frederiksen a torinóiak U19-es csapatához került, nem sokkal később pedig már az olasz sztárcsapat második csapatában találta magát, ahol 15 meccsen 4 gólt is szerzett. 2020 januárjában a Juve kölcsönadta a holland Fortuna Sittardnak, majd szintén kölcsönben az osztrák WSG Tirol következett. Az osztrák szezon után 2021 júliusában a Juventus eladta a támadót a holland Vitesse-nek, ahol minden sorozatot figyelembe véve 58 mérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken 13 gólt és 3 gólpasszt jegyzett.

Frederiksen Dánia utánpótlás-válogatottjait is végigjárta az U16-tól egészen az U21-ig. Összesen 34-szer viselte a dán nemzeti mezt, és 11-szer talált az ellenfelek kapujába.