Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatérhet Argentínába a Palmeiras támadója – sajtóhír

Dél-amerikai sajtóbeszámolók szerint az argentin bajnoki címvédő Boca Juniors közel áll a brazil bajnok Palmeiras támadójának szerződtetéséhez…

(Photo by Richard Callis/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A TyC Sports értesülései szerint a Boca Juniors vezetősége előrehaladott tárgyalásokat folytat a Palmeirasszal az uruguayi támadó, Miguel Merentiel megszerzése érdekében.

A 26 éves csatár hazájában a patinás Penarol csapatában nevelkedett 2019-ig, miközben kisebb spanyol csapatoknál is szerepelt kölcsönben. Hazatérését követően Merentiel az argentin első osztályú Godoy Cruz csapatában próbálkozott, majd 2020 szeptemberében került a Defensa y Justiciához, akik először kölcsönvették, majd nem sokkal később véglegesítették őt. Az uruguayi támadó 78 mérkőzés alatt 26 gólra volt képes az Halcón színeiben, melyből tíz találatot a 2021-es második kiírásban, míg 14 pályára lépés alatt hét gólt a 2022-es Copa de la Liga Profesional küzdelmei során szerzett.

A Sao Pauló-i gigásznál viszont képtelen volt játéklehetőséget követelni magának, tavaly május óta mindössze 11 találkozón jutott szóhoz, ezalatt két gólt szerzett, így úgy tűnik, hogy eljött az argentin visszatérés ideje.