Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as Dél-Amerika-bajnokság: Brazília és Uruguay is sikerrel kezdte a második kört – videóval

A kedd éjszakai órákban rendezték meg a “hatosdöntő” első fordulójának mérkőzéseit a Kolumbiában zajló 2023-as U20-as Dél-Amerika-bajnokságon

(Photo by Guillermo Legaria Schweizer/Getty Images)

A második kör két meglepetéscsapata, Paraguay és Venezuela küzdelmes mérkőzésen 1-1-es döntetlenre végzett egymással. A gól nélküli első félidő után a fordulást követően néhány perccel az Albirroja került lépéselőnybe, miután egy szöglet utáni lecsorgó labdát Gilberto Flores juttatott fejjel közelről a hálóba. A venezuelaiak mindent elkövettek az egyenlítés érdekében, több veszélyes támadás után az utolsó negyedórán belül a csapat első számú gólfelelőse, Brayan Alcocer tizenegyest harcolt ki, melyet nagy erővel lőtt a hálóba. A döntetlen megérdemeltnek volt tekinthető, ugyanakkor egyik csapat sem lehet elégedett, hiszen a másik, legkönnyebb ellenféllel szemben nem tudott győzelemmel hangolni a nehezebb feladatokra.

Paraguay – Venezuela 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Flores (50.), ill. Alcocer (77. – büntetőből)

 

A végső győzelem egyik legnagyobb esélyesének tartott Brazília favorithoz méltóan, 3-1-es sikerrel kezdte a második kört a négy évvel ezelőtti bajnok Ecuador ellen. A brazilok a kezdetektől fogva aktívabban futballoztak, igyekeztek hamar tudatosítani, hogy csak ők szerezhetik meg a három pontot. Ennek eredményeként már az első negyedórában megszerezték a vezetést, amikor Vitor Roque egy lendületes megindulás végén egy már elvesztett labdát erőszakosan visszaszerzett, majd a tizenhatos előteréből a nagy erővel a hálóba lőtt. Újabb szűk negyedórával később az Athletico Paranaense tehetsége ismét eredményes volt, Vitor Roque az őrzőjéről lefordulva szerzett ziccergólt. A szünetben a duplájának köszönhetően a torna góllövőlistáját már öt találattal vezető támadót lecserélték. A második félidőben is a brazilok futballoztak fölényben, de a 2-0-s vezetés birtokában már nem helyeztek nagy nyomást az ellenfélre. A végére egyre jobban fellelkesülő ecuadoriak az utolsó negyedórán belül tudtak szépíteni, amikor Sebastián González Baquero lőtt a hálóba egy kipattanót. Mindössze öt percig volt egygólos a különbség, ekkor ugyanis Arthur kapu elé ívelt szabadrúgását Andrey Santos továbbította közelről a hálóba. A brazilok magabiztos győzelemmel kezdték a Hexagonalt és bizonyították, hogy a tornagyőzelem a céljuk.

Brazília – Ecuador 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Vitor Roque (14., 28.), Andrey Santos (81.), ill. González Baquero (76.)

 

 

Az első kört veretlenül abszolváló Uruguay egy kései találattal 1-0-ra legyőzte a házigazda Kolumbiát. A meccs nagy részében a Celeste fölényben játszott, de a vendéglátók szívósan állták a sarat és a legnagyobb helyzeteket is túlélték: egy alkalommal a felsőléc sietett a segítségükre, egy másik helyzet során pedig a már vert helyzetben lévő kapus helyett Mantilla Camargo blokkolt a gólvonalon. Az uruguayiak fölénye végül a hajrában érett góllá egy kapushiba segítségével: egy kapu elé ívelt szabadrúgást Marquines fogni akart, de kiejtett, a kipattanót pedig a Valencia hátvédje, Facundo González pofozta a hálóba. A legvégén Kolumbia mindent megtett az egyenlítésért, azonban R. Rodríguez kapus megóvta ketrecét a góltól, így az uruguayi válogatott is győzelemmel kezdte a “hatosdöntőt”.

Uruguay – Kolumbia 1-0 (0-0)
Gólszerző: F. González (78.), ill.

 

 

A bajnokság aktuális állása


Standings provided by Sofascore

A pénteki folytatásban Uruguay találkozik a címvédő Ecuador csapatával, míg Brazília Venezuela ellen gyarapítaná tovább pontjai számát – folytatódhat a versenyfutás a két kiemelkedő csapat között. A vereséggel kezdő házigazda Kolumbia eközben jobb esélyekkel szállhat harcba Paraguay ellen, melyet a vb-kvalifikációt jelentő első négyben való helyezést igencsak le kéne győznie.

A következő forduló programja

Február 3., péntek, 21:00 Uruguay – Ecuador
Február 3., péntek, 23:30 Brazília – Venezuela
Február 4., szombat, 02:00 Kolumbia – Paraguay

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!