Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tovább gyűrűzik a botrány Dani Alves körül! – sajtóhír

A brazil kiválósággal botránya miatt már korábban szerződést bontó PUMAS a hírek szerint jogi lépéseket fontolgat Dani Alves ellen.

 (Photo by Mauricio Salas/Jam Media/Getty Images)

A mexikói klub ugyanis kártérítést követel a szexuális zaklatással vádolt játékostól, aki szerintük nem tartotta be a szerződésében foglalt záradékokat sem.

Az UOL Sporte beszámolója szerint a PUMAS egy e-mail üzenetben – ezt nyilvánosságra is hozták azta – hivatalosan is értesítette január 20-án, Dani Alves letartóztatásának napján a játékost arról, hogy megszüntették a szerződését.

A hivatalos dokumentumok szerint Alves szerződésében szerepelt egy olyan pont is, amely szerint a PUMAS  megbüntetheti a korábbi Barca-játékost, amennyiben ‘nyilvánosságra hozott botrányban’ vesz részt, a szexuális zaklatás ráadásul Mexikóban sem csupán botránynak, hanem bűncselekménynek minősül!

Ezek alapján a szerződést is szegő Dani Alvestől a PUMAS most kártérítést követel, a hírek szerint mintegy 4,5 millió eurót.

A játékos által elkövetett nagyon súlyos jogsértések esetén a szerződés 11. és 15. pontjában meghatározott kártérítési összeget a játékos menthetetlenül kötelet visszatéríteni a klubnak, ami nettó összegben, 4,5 millió euró.” – idézi az UOL Sporte a birtokába jutott szerződés szövegét.

A legfrissebb beszámolók szerint Dani Alves feje felett egyre jobban kezdenek összecsapni azok a bizonyos fellegek, ráadásul a PUMAS már kiadott egy közleményt is arról, hogy ‘készek bármilyen jogi lépést is megtenni az őket szerintük teljesen jogosan megillető kompenzációs összeg elnyerése érdekében, amennyiben szükséges, az összes illetékes hatóság, így még a FIFA elé is készek elvinni az ügyet’.