Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: idegenben kapott ki az Atalanta – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 21. fordulójának szombati játéknapján lépett pályára a dobogós helyekért küzdő Atalanta, a bergamóiak a kiesés elől menekülő Sassuolóhoz látogattak.

(Photo by Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio/Getty Images)

A találkozót sokkal jobban kezdték a hazaiak, és a 8. percben Defrel révén már vezetéshez is juthattak volna, de a francia játékos lövését Juan Musso hárítani tudta. Ezt követően nyomtak a zöld-feketék, jöttek előre a gólért, azonban a támadóharmadban sok hibát vétettek. A 30. percben viszont emberelőnybe kerülnek, ugyanis Joakim Maehle a videóbírózást követően a kiállítás sorsára jutott. A hátralévő bő negyedóra pedig szépen lecsordogált apróbb hazai helyzetekkel, de gól nélkül, így 0-0-val mehettek szünetre az együttesek.

A második félidő 10. percében pedig megjött a várva várt Sassuolo találat, Marchizza tette ki a bal szélre a labdát Laurientének, ő pedig folyamatosan csalta befelé a távolságot, mígnem lövőhelyzetbe nem került, és éles szögből bő 17-18 méterről gyönyörűen lövi ki a hosszú sarkot (1-0). Az előnyt követően A hazaiak átadták a területet a 10 emberrel játszó Atalantának, akik ugyan próbálkoztak a támadásépítéssel, de a kapu előtt mindig hiba csúszott a gépezetbe. A Sassuolo a 82. percben újabb gólt szerezhetett volna egy remek kontra végén, azonban az új igazolás, Nedim Bajrami nem tudta kihasználni ziccerét, Juan Musso bravúrral hárítani tudta. A vendégek részéről Duván Zapata egyenlíthetett volna, de ígéretes helyről fölé fejelt a támadó. A ráadásban még Luis Muriel is a kiállítás sorsára jut, így 9-en fejezték be a találkozót a bergamóiak. A Sassuolo fontos három pontot szerzett meg, ezzel kezdenek nagyon eltávolodni a kieső zónától, míg az Atalanta nagyon fontos pontokat hullajtott el, ami a végelszámolásnál még sokat érhetne számukra.

Sassuolo – Atalanta 1-0 (1-0)
Helyszín: Mapei Stadium – Città del Tricolore (Reggio Emilia), Vezette: M. Marcenaro
Gólszerző: A. Lauriente (55.)
Kiállítva: J. Maehle (30.), L. Muriel (90+6.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 21. forduló teljes menetrendje:
Szombat:
Cremonese – Lecce 1-2
AS Roma – Empoli 2-0
Sassuolo – Atalanta 1-0

Vasárnap:
12:30 Spezia – Napoli (Tv: Sport 2)
15:00 Torino – Udinese (Tv: Sport 2)
18:00 Fiorentina – Bologna (Tv: Sport 2)
20:45 Inter – AC Milan (Tv: Sport 2)

Hétfő:
18:30 Verona – Lazio (Tv: Sport 1)
20:45 Monza – Sampdoria (Tv: Sport 1)

Kedd:
Salernitana – Juventus (Tv: Sport 2)

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore