Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Profesional: az újonc megtréfálta a Rivert, kikapott a Racing is – videóval

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) újonnan elrajtolt idényének második fordulójában szombaton a River Plate és a Racing Club is idegenben lépett pályára…

(Photo by Hernan Cortez/Getty Images)

Az első osztályba újonnan visszatérő Belgrano jókora meglepetésre az idei első hazai mérkőzésén 2-1-re legyőzte a végső győzelem egyik nagy esélyesének tartott River Plate-et a bajnokság második fordulójában. A “milliomosok” kezdték aktívabban a találkozót és a vezetést is megszerezték volna a találkozó elején, azonban Borja lesről indult, így hiába lőtt a hálóba a kiugrása végén. Kisvártatva Solari látványos ollózását Losada kapus tolta a léc fölé. A vendégek kimaradt lehetőségei után nem sokkal a szünet előtt a córdobaiak magukhoz ragadták az előnyt, amikor Rojas bejátszását Pablo Vegetti sodorta be közelről a hálóba. A fordulást követően is a River próbálkozott többet, azonban Losada továbbra is rendíthetetlenül végezte az elhárítást. A második játékrész derekánál ismét Pablo Vegetti kapott egy remek labdát, lefordulása végén pedig az előző másodosztályú szezon gólkirálya másodszor is bevette a világbajnok Armani ketrecét. Kétgólos hátrány után a River hiába támadott többet, már csak egy szépítő gólra futotta erejéből a hajrában, miután Solari visszatett labdáját Ignacio Fernández lőtte a rövid sarokba. Martín Demichelis csapata így az első fordulós győzelme után a második meccsét elvesztette az új szezonban.

Belgrano – River Plate 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Vegetti (38., 67.), ill. I. Fernández (81.)

 

A szombati játéknap fővárosi rangadóján az Argentinos Juniors némi meglepetésre 1-0-s sikert aratott a szuperkupa-győztes Racing Club ellen. A Bicho aktívabban indította a találkozót és már az elején többször is nagy védésre késztették Arías kapust, aki azonban remek megmozdulásokkal állta a sarat. Az első félidő hajrájában a vendégek tíz emberre fogyatkoztak, miután a játékvezető először csak a sárga lapot mutatta fel J. Cáceresnek, majd a videófelvételek megtekintése után kiállította az ellenfelet durván letalpaló játékost. Az első játékrész gól nélküli dönteltennel, de egyre inkább fokozódó hazai nyomással ért véget. Az emberelőnyben játszó Argentinos a folytatásban is fölényben játszott, de a vendégek védelme és kapusa hibátlanul végezte az elhárítást. Számtalan kihagyott lehetőség után negyedórával a mérkőzés vége lőtt tulajdonképpen nagyobb helyzet nélkül szerezte meg a vezetést az Argentinos, hiszen Rodrigo Cabral a tizenhatos előteréből egy átlövésből vette be Arías kapuját. A hajrában a hazaiak részéről S. Montiel is társai előtt mehetett zuhanyozni, teljesen feleslegesen rátartott az ellenfél kapusának lábára úgy, hogy már volt egy sárga lapja. Noha a hajrában a létszám egyenlővé vált, az eredmény már nem változott, a Racing elvesztette a mérkőzést és két forduló után meglepetésre csak egyetlen ponttal rendelkezik.

Argentinos Juniors – Racing Club 1-0 (0-0)
Gólszerző: Cabral (74.), ill.
Kiállítva: S. Montiel (90.), ill. J. Cáceres (36.)

 

A bajnokság aktuális állása


Standings provided by Sofascore

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!