Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: nehezen indult, de végül könnyed sikert aratott a Napoli a Spezia otthonában! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 21. fordulójának vasárnapi játéknapját a listavezető Napoli mérkőzése nyitotta, akik a Spezia otthonában léptek pályára.

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

Nagyon aktívan kezdte az első 6-8 percet a kiesőzón felett tanyázó Spezia gárdája, amely bátran nekirontott a listavezető Napolinak. A hazaiak nyomása ezt követően jelentősen lecsökkent, a Napoli pedig fokozatosan átvette az irányítást. A vendégek a 11. percben közel is jártak ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést, de Di Lorenzo fejese kevéssel elkerülte Dragowski kapuját. Ezen kívül viszont nem igazán lehetett nagy lehetőséget feljegyezni az első 45 perc során. A Napoli ugyan a játék minden elemében jobb volt a hazaiaknál, de nem igazán tudtaak mit kezdeni a Spezia szervezett védekezésével. A listavezető többnyire szögletekből, szabadrúgásokból és beadásokból tudott sokat kidolgozni, de ezekből igazán komoly veszély nem alakult ki.

A második játékrészben viszont pár másodperc alatt szinte több esemény történt, mint az első 45 percben. A Napoli a középkezdés után előre ívelte a labdát, amit Reca próbált meg kikísérni, de olyan szerencsétlen kalimpált a játékszer környékén, hogy az végül a kezére pattant! A játékvezető büntetőt ítélt, amit Kvaratskhelia higgadtan értékesített, 0-1! A vezetés megszerzését követően is inkább a Napoli irányította a játékot, de a Spezia is megpróbált némiképp bátrabban játszani. A következő gólig a 69. percig kellett várni, amit egy újabb hib előzött meg a hazaiak részéről. Az egyik védő hatalmas gyertyát rúgott a tizenhatosán belül, amit követőn Dragowski mozdult ki a kapujából, hogy elöklözze a labdát, de őt is a védőt is túl tudta ugrani Osimhen, aki így az üresen maradt kapuba csúsztatta a játékszert, 0-2! Ezzel eldőltek a lényegi kérdések, de a Spezia még tudta fokozni a hibák számát. A hazaiak a saját kapujuk előtt passzolgattak, amikor Caldara Kvaratskheliának adta a labdát, a grúz pedig önzetlenül Osimhen elé tálalt, akinek csak be kellett passzolnia a kapuba a játékszert, 0-3! A harmadik gólt követően már egyik csapat sem akart semmit elérni a mérkőzésen, így ha nehezen is indult a találkozó a Napoli számára, a Spezia védelmi megingásainak köszönhetően végül sima győzelmet arattak Spallettiék, akik újabb fontos lépést tettek a bajnoki címig vezető úton.

Spezia – Napoli 0-3 (0-0)
Helyszín: Sta
dio Alberto Picco Vezette: M. Di Bello
Gólszerzők: -ill.
Kvaratskhelia (47. – büntető), Osimhen (69., 73.)
Sárga lapok: Ampadu (16.), Caldara (51.), Reca (85.) ill. Lozano (19.), Zielinski (52.)
Kiállítás: -ill.-

Spezia: Dragowski – Nikolaou, Caldara (Cipot 76.), Ampadu – Reca, Agudelo, Esposito (Wisniewski 86.), Bourabia, Amian – Shomurodov (Krollis 76.), Verde (Maldini 76.) Vezetőedző: Luca Gotti

Napoli: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Rui (Olivera 74.) – Anguissa, Lobotka, Zielinski (Elmas 62.) – Lozano (Politano 46.), Osimhen (Simeone 82.), Kvaratskhelia (Ndombele 74.) Vezetőedző: Luciano Spalletti

A mérkőzés összefoglalója:

A 21. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Cremonese – Lecce 0-2
AS Roma – Empoli 2-0
Sassuolo – Atalanta 1-0

Vasárnap:
Spezia – Napoli 0-3
15:00 Torino – Udinese (Tv: Sport 2)
18:00 Fiorentina – Bologna (Tv: Sport 2)
20:45 Inter – AC Milan (Tv: Sport 2)

Hétfő:
18:30 Hellas Verona – Lazio (Tv: Sport 1)
20:45 Monza – Sampdoria (Tv: Sport 1)

Kedd:
20:45 Salernitana – Juventus (Tv: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása:


Standings provided by Sofascore