Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: hatgólos mérkőzésen vívta ki a továbbjutást a Frankfurt – videóval

A német labdarúgókupában (DFB Pokal) a legjobb 8 közé jutásért játszottak a csapatok, és az e heti mérkőzések közül a keddi játéknapon mindkét élvonalbeli együttes legyűrte alacsonyabban rangsorolt ellenfelét.

(Photo by Christian Kaspar-Bartke/Getty Images)

A mérkőzés korántsem volt szemet gyönyörködtető és izgalmas, de végül sikerült továbbjutnia az elsőosztályban szereplő Freiburgnak. Az első komolyabb helyzet az 5. percben volt, Gregoritsch fejelhetett közelről, azonban Patrick Drewes hárítani tudott bravúrral. Még az első játékrészben szintén Gregoritsch szerezhetett volna gólt, viszont ezúttal még a kaput sem találta el.

A második félidőben is Gregoritsch nevével kezdődött a helyzetek sora, azonban az osztrák csatár ezúttal sem célzott pontosan és mellé bólintott közelről. A 87. percben viszont megtört a jég és vezetéshez jutnak a vendégek, habár nem ők szerezték a gólt, hanem Hamadi Al Ghaddioui vétett öngólt. A ráadás 5. percében pedig végleg eldönti a továbbjutás sorsát a Freiburg a kitámadó Sandhausen ellen, a csereként beálló Nils Peteresen vette be kapásból a hazaiak kapuját. A mérkőzésen Sallai Roland 72 percet tölthetett a pályán.

Sandhausen (II.) – Freiburg 0-2 (0-0)
Helyszín: Hardtwaldstadion (Sandhausen), Vezette: M. Fritz
Gólszerzők: Al Ghaddioui (87. – öngól), N. Petersen (90+5.)

A mérkőzés videós összefoglalója:


Az első játékrész nagyon élvezetesre sikeredett a Frankfurt és Darmstadt összecsapásán, ugyanis 4 gólt is esett. A vezetést a hazaiak szerezték meg Randal Kolo Muani révén már, aki Buta beadását juttatta a kapuba a 6. percben. Egy pár perces kihagyás elég volt a vendégeknek, hogy gyorsan megfordítsák a találkozó állását, Mathias Honsak tud duplázni mindössze 3 minutum leforgása alatt. A 29. percben előbb egyenlített az osztrák középpályás, majd a 31. percben már előnyhöz is juttatja csapatát a 26 éves labdarúgó. Azonban még a szünet előtt sikerült egalizálnia a Frankfurtnak, Götze passzát követően Rafael Borré vette be Schuhen kapuját.

A második félidőben sem volt izgalmakban hiány, a 62. percben a Frankfurt megfordítja a találkozó állását, Daichi Kamada jegyezte a találatot. Mindössze 3 perccel később kis híján kiegyenlítenek ismét a vendégek, de Phillip Tetz lövése a kapufáról kijött. Tobias Kempe is közel járt a gólhoz, de ezúttal Kevin Trapp tudott hárítani. A 72. minutumban a hazaiak növelhették volna előnyüket, de Buta lövését a gólvonal elől tudták kivágni a darmstadti védők. A 76. percben Mathias Honsak közel járt ahhoz, hogy mesterhármast jegyezzen, viszont lövése elkerülte a kaput. A Darmstadt a hajrában értelemszerűen kitámadt, amelyet a Frankfurt megbüntetett, a 90. minutumban Randal Kolo Muani duplázni tud, amellyel beállította a 4-2-es végeredményt.

Frankfurt – Darmstadt (II.) 4-2 (2-2)
Helyszín: Deutsche Bank Park (Frankfurt), Vezette: F. Zwayer
Gólszerzők: Kolo Muani (6., 90.), R. Borré (44.), Kamada (62.) ill. M Honsak (29., 31.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A nyolcaddöntő párosításai:
01.31 Kedd:

Paderborn – VfB Stuttgart – 1-2
Union Berlin – Wolfsburg 2-1

02.01 Szerda:
RB Leipzig – Hoffenheim 3-1
Mainz – Bayern München 0-4

02.07 Kedd:
Sandhausen (II.) – Freiburg 0-2
Frankfurt – Darmstadt (II.) 4-2

02.08 Szerda:
18:00 Nürnberg (II.) – Düsseldorf (II.)
20:45 Vfl Bochum – Borussia Dortmund