Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: sima sikert aratott idegenben a Bayern München – videóval

A német labdarúgókupában a legjobb 8 közé jutásért játszottak a csapatok, a szerdai játéknap késő esti mérkőzésén a Bayern München látogatott a Mainz otthonába.

(Photo by Helge Prang – GES Sportfoto/Getty Images)

Az első félidőben a bajorok totális dominanciát mutattak, a Mainz esélyei már 45 percet követően elúsztak. A vezetést a 17. percben tudták megszerezni a vendégek, a jobb oldalt a friss igazolás Joao Cancelo keverte meg a hazaiak védelmét, majd kiválóan tekeri át a hosszú sarokra a labdát, amelyre Choupo-Moting érkezett remek ütemben, és a kapuba belsőzi a labdát (0-1). Félóra elteltével pedig már kettő volt a Bayern előnye, egy szépen felépített támadás végén Müller teszi Musiala elé a labdát, a fiatal középpályás pedig egy labdaátvételt, majd egy rövid szöktetést követően gyönyörűen rúgja ki a hosszú sarkot (0-2). Még az első játékrészben jött a mindent eldöntő találat, Choupo-Moting háttal állva a kapunak húzza a labdát a beinduló Leroy Sané elé, a német szélső pedig a ziccerét nem hibázta el (0-3). A bajorok így sima háromgólos előnnyel mehettek pihenőre.

A második játékrészben visszább vett egy picit a Bayern München, ami teljesen érthető volt. A 61. percben végre így a Mainz is tudott mutatni valamit, azonban Anthony Caci lövése elkerülte a kaput. A 83. percben viszont még egyet berámolnak a bajorok, bő 22 méterre a kaputól Josua Kimmich beíveli a labdát az ötös magasságba, amelyre Alphonso Davies érkezik a legjobb ütemben és a kapuba bólint közvetlen közelről (0-4). Az utolsó pillanatokban még emberhátrányba is kerültek a hazaiak, így már a szépítés sem tudták összehozni, a Bayern pedig simán lépett a legjobb 8 közé.

Mainz – Bayern München 0-4 (0-3)
Helyszín: Mewa Arena (Mainz), Vezette: D. Aytekin
Gólszerzők: Choupo-Moting (17.), Musiala (30.), Sané (44.), A. Davies (83.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A nyolcaddöntő párosításai:
Kedd:
Paderborn – VfB Stuttgart – 1-2
Union Berlin – Wolfsburg 2-1

Szerda:
RB Leipzig – Hoffenheim 3-1
Mainz – Bayern München 0-4