Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as Dél-Amerika-bajnokság: újabb meccset nyert Brazília és Uruguay – videóval

Hétfőről keddre virradóra rendezték meg a második kör harmadik fordulójának összecsapásait a Kolumbiában zajló 2023-as U20-as Dél-Amerika-bajnokságon

(Photo by Guillermo Legaria Schweizer/Getty Images)

A tornán még veretlen és a második körben is hibátlan Uruguay a papírformának megfelelően szinte végig vezetve diadalmaskodott 4-1-re Venezuela ellen a “hatosdöntő” harmadik fordulójában. Az első negyedóra végeztével az uruguayiak máris büntetőhöz jutottak, melyet a csapatkapitány Fabricio Díaz biztos lábbal gurított a kapu közepébe. Nem sokkal később a játékvezető a Vinotinto javára is befújt egy tizenegyest, a 34. percben pedig Brayan Alcocer kiegyenlítette a mérkőzés állását. Egy percig örülhettek a döntetlennek, ugyanis F. González jobb oldali bejátszásából Álvaro Rodríguez közelről bekotorta az újabb uruguayi gólt. Nem sokkal a szünet előtt még Ignacio Sosa megpattanó átlövése is a hálóban kötött ki, így gykoarilat 45 perc alatt eldőlt a mérkőzés. A második félidőre nem sok kérdés maradt, végül a felzárkózás helyett Uruguay még a hajrában belőtte a negyediket is, a 78. percben Álvaro Rodríguez szerzett közelről egy látványos kapásgólt. A Celeste továbbra is hibátlanul, a brazilokkal kéz a kézben halad a korosztályos kontinensbajnoki cím felé.

Venezuela – Uruguay 1-4 (1-3)
Gólszerzők: Alcocer (34. – büntetőből), ill. F. Díaz (18. – büntetből), Á. Rodríguez (35., 78.), Sosa (44.)

 

A papíformának megfelelően Brazília ugyancsak magabiztosan, 2-0-ra megnyerte a harmadik mérkőzését Paraguay ellen egy korai és egy hajrábeli találattal. Az első tíz perc végén Patryck keresztlabdáját a hosszú oldalon érkező Giovane közvetlen közelről továbbította a hálóba egy látványos csukafejessel. A brazilok továbbra is fölényben futballoztak, de újabb gól hleyzett, csak kapufáig jutottak. A második félidőben egyre inkább felbátorodott az Albirroja és többször is közeljártak az egyenlítéshez, azonban Mycael a legnagyobb helyzetekkel szemben is nagyszerű védésekkel tudta megóvni kapuját a góltól, illetve egyszer ők is eltalálták a kapufát egy szöglet utáni fejesből. Egyenlítés helyett a hajrában a brazilok újabb góllal döntötték el a három pont sorsát, a 81. percben Silva dos Santos fejesét Ronald bólintotta be védhetetlenül a kapuba.

Paraguay – Brazília 0-2 (0-1)
Gólszerzők:ill. Giovane (10.), Ronald (81.)

 

A játéknap leginkább kiegyenlítettnek várt mérkőzésén egy (ön)gól döntött a házigazda Kolumbia javára a második körben továbbra is nullapontos címvédő Ecuador ellen. A hazaiak nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, már a találkozó elején több helyzetet kidolgoztak. Az első húsz perc elteltével a vezetést is meg tudták szerezni, miután Cortes lövése már átjutott Napa kapuson, majd a menteni igyekvő hátvéd, Luis Cordova lábáról a saját kapujában kötött ki a játékszer. Az ecuadoriak nyomása a második félidőben fokozódott, több támadást vezettek az egyenlítést érdekében, azonban a kolumbiai védelem és Marquines kapus tökéletesen végezte az elhárítást. A hajrában akár a házigazda is szerezhetett volna újabb gólt, de kontráik nem értek cléba, így be kellett érniük az egygólos sikerrel, de így is megerősítették helyüket a “hatosdöntő” harmadik helyén.

Kolumbia – Ecuador 1-0 (1-0)
Gólszerző: Cordova (21. – öngól), ill.

 

 

 

A bajnokság aktuális állása


Standings provided by Sofascore

A negyedik fordulóban a két kiemelkedő csapat közül Uruguay fog játszani a brazilokkal szoros meccset vívó Paraguay ellen, míg Brazília következő ellenfele a mindenkire veszélyes házigazda Kolumbia lesz. A nullapontos címvédő Ecuador a felzárkózás és a Pánamerikai Játékokon való indulást jelentő negyedik hely megszerzése reményében Veneuzelával találkozik.

A következő forduló programja

Február 9., csütörtök, 21:00 Ecuador – Venezuela
Február 9., csütörtök, 23:30, Uruguay – Paraguay
Február 10., péntek, 02:00 Kolumbia – Brazília

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!