Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Hatayspor visszalépett a török bajnokságtól – HIVATALOS

Ahogyan arról beszámoltunk, hétfőre virradóra 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát, a két országban együttesen már többezer halálos áldozatot regisztráltak…

(Photo by Burak Milli/Anadolu Agency via Getty Images)

A török első osztályban (Süper Lig) szereplő Hatayspor csapatából a földrengés következtében eltűnt a csapat ghánai játékosa, Cristian Atsu és nem találják a sportigazgatót, Taner Savutot sem. Mivel a tragédia óta több nap talált el, egyre kisebb az esély, hogy élve előkerülhetnek.

A török futballklubokat tömörítő szervezet elnöke, Ali Koc csütörtökön bejelentette, hogy a Hatayspor visszalépett a bajnokságtól és a Gaziantep is ezt tervezi:

“A Hatayspor levélben tájékoztatott minket arról, hogy nem lép pályára az idény hátralévő részében, és ha a Gaziantep együttese is így dönt, akkor tizenhét csapattal folytatjuk az idényt” – erősítette meg a vezető.

Gaziantep tartomány a földrengés epicentrumának közelében található, így ott komoly károkat okozott a természeti katasztrófa.

A Gaziantep a 10., a Hatayspor a 14. helyen áll a török bajnokságban, amely egyelőre szünetel, s várhatóan március elejétől folytatódik tovább.

A csütörtöki hírek szerint a természeti katasztrófa áldozatainak száma 19 ezer fölé emelkedett. A helyi hatóságok Törökországban már közel 63 ezer, Szíriában 5 ezernél is több sérültről számoltak be.