Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: két bírói tévedést is beismertek

Az angol bajnokság (Premier League) vezetése beismerte, hogy az elmúlt hétvégén két hibás videóbírói ítélet is született…

(Photo by David Price/Arsenal FC via Getty Images)

Az angol bajnokság (Premier League) vezérkarának illetékesei beismerték, hogy John Brooks tévesen érvénytelenítette a Brighton & Hove Albion gólját 0-0-nál a Crystal Palace elleni mérkőzésen.

A 32. percen Pervis Estupinan valójában érvényes gólt szerzett, azonban a liga később elismerte, hogy a VAR-szobában dolgozó Brooks rosszul értelmezte a leshelyzetet, tévesen annullálta a gólt. A találkozó végül 1-1-es döntetlennel ért véget. A liga közlése szerint Brooksot a hibája miatt a hétfői Liverpool-Everton és a szerdai Arsenal-Manchester City rangadók stábjából is kivették.

Egy fordulóra egy hiba is bőven elég lenne, de történt egy másik hasonló leshelyzet is, a Brentford egyenlítő gólját ugyanis les előzte mégis, megadták, így értek el 1-1-es döntetlent a listavezető Arsenal ellen. Később kiderült, hogy a VAR-szobában tevékenykedő, Lee Mason ellenőrizte az esetet, azonban elfelejtett lesvonalakat húzni, ami az ellenőrzési folyamat legfontosabb része lett volna.

A korábbi Premier League játékvezető, Keith Hackett szerint azonnal meneszteni kéne az asszisztenst.

“Lee Mason egy sorozatos elkövető, aki egyéni hibája miatt idén egyszer már rosszul döntött és úgy vélem, hogy nincs megfelelő szinten. Howard Webb helyében egyből kirúgnám” – vélekedett Keith Hackett, korábbi PL-játékvezető.

Az angol profi játékvezetéssel foglalkozó szervezet, a PGMOL vezetője, Howard Webb vasárnap felvette a kapcsolatot a hátrányos helyzetbe kerülő két klubbal, és elismerte, hogy mindkét esetben emberi mulasztás történt. A szervezet első embere ígéretet tett arra, hogy konferenciát fognak tartani a játékvezetőkkel és a VAR-bírókkal egyaránt.