Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arteta: “Továbbra hiszek a csapatomban”

A Manchester City 3-1-re legyőzte az Arsenalt az angol bajnokság (Premier League) korábbról elhalasztott élmezőnybeli rangadójának szerda esti pótlásán…

(Photo by Julian Finney/Getty Images)

A vereséget szenvedő Arsenal menedzsere, Mikel Arteta szerint a jobb helyzetkihasználás döntötte el a rangadót a Manchester City javára:

“Hatalmas csata volt, egy olyan csata, amelyet talán meg is nyerhettünk volna, de három gólt adtunk nekik. Olyan hibákat vétettünk, amiket ezen a szinten nem lehet. Hosszú labdákkal próbálkoztak, ezeket mi nem tudtuk megfelelően kivédekezni, nem olvastuk elég jól a szituációkat, ezért megbüntettek minket. Továbbra hiszek a csapatomban főleg most, miután láttam, milyen teljesítményt nyújtott a City ellen. A mérkőzés a kapuk előtt dőlt el: volt három helyzetük, mindhármat gólra váltották, miközben nekünk hiába volt számos lehetőségünk, nem tudtunk betalálni.”

“A mérkőzés a kapuk előtt dőlt el. Nem voltunk elég pontosak, ők jobban kihasználták a helyzeteiket. Egyébként jól játszottunk, jó lehetőségeink voltak, de sokkal jobbnak kell lennünk a kapu előtt. Egész szezonban arról beszéltünk, hogy maradjunk nyugodtak, meccsről meccsre koncentráljunk, ez nem változott. Ilyen a futball, néha bemennek a helyzetek, néha nem. Hihetetlen hangulat volt a mérkőzés alatt, köszönjük a szurkolókak, hogy támogattak minket” – vélekedett az Arsenal csapatkapitánya, Martin Ödegaard.

A Manchester City ezzel pontszámban beérte az Arsenalt a Premier League tabellájának élén, de a londoniak egyel kevesebb mérkőzést játszottak.