Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Edzősors: amerikai kapitány lehet a korábbi francia klasszis?

A legutóbb a belga válogatottnál Roberto Martinez segítőjeként dolgozó Thierry Henry jelenleg munka nélküli, ám mint legutóbb is elmondta, szeretne visszatérni a futball körforgásába. 

Mint ismert, Roberto Martinezzel együtt Henry is távozott a belga szövetség alkalmazásából, így most új lehetőségre vágyik, mint azt a minap a Bajnokok Ligája közvetítések közben Kate Abdoval történt beszélgetés során is elmondta.

“Roberto Martinez a portugál válogatott kapitánya lett. Bármennyire is jó a kapcsolatunk, nem fogom követni őt, nem szeretnék ugyanis ismét második lenne a sorban. Roberto megadta nekem a lehetőséget akkor, amikor nem sokan hittek bennem. Örökké hálás leszek neki ezért, valamint a sok közösen megszerzett tapasztalatért is. Új kihívásra vágyok, szeretnék esélyt kapni vezetőedzőként.” – idézi Henry szavait a spanyol Marca.

“Hogy pontosan hogyan tovább azt még nem tudom.” – tette hozzá Henry, aki válaszolt azon híresztelésekre is, hogy egyre többet emlegetik a nevét az USA válogatottjával, ahol jelenleg Anthony Hudson megbízott szövetségi kapitányként irányít.

“Trükkös kérdés, hogy el tudnám-e saját magam képzelni az USA szövetségi kapitányként? Az biztos, hogy a ligát (MLS) jól ismerem, ahogyan a játékosokat is, azt hiszem fordítva is igaz, hogy ők is ismernek engem.” – adott sokak szerint sejtelmes választ Henry, aki új edzői állásáig sem szakad el azért teljesen a futballtól, hiszen az elmúlt nyár utolsó napjaiban az olasz másodosztályú Como tulajdonosa lett.