Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rebrov a legfőbb jelölt az ukrán szövetségi kapitány posztjára – sajtóhír

A korábbi ukrán sajtóértesüléseket megerősítve, a közelmúltban az ukrán labdarúgó-szövetség elnöke is megerősítette, hogy a Ferencváros korábbi edzője az első számú esélyes a szövetségi kapitányi tisztség betöltésére…

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

Az Ukrán Labdarúgó-szövetség alelnöke, Olekszij Mihajlicsenko a sport.ua-nak elmondta, hogy a Ferencváros korábbi sikeredzőjét, Szerhij Rebrovot szeretnék a válogatott katari világbajnokság óta megüresedett szövetségi kapitányi posztjára:

“Itt szeretnénk látni Rebrovot, és ő is akarja. Igyekszünk megtenni mindent az ügy érdekében. Túl korai megmondani, hogy ki lesz a kapitány, A, B és C tervünk is van. Egyelőre várunk.”

A 48 éves ukrán tréner 2018 augusztusa és 2021 májusa között összesen 161 alkalommal ült a Ferencváros kispadján, három bajnoki címhez segítette a csapatot. Emellett vezetésével 2019-ben az Európa-liga, 2020-ban pedig a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelt az egyesület, 2021 nyarán azonban elhagyta a zöld-fehéreket, azóta pedig az Egyesült Arab Emírségekbeli Al-Ain mestere.

Rebrov mostani csapata élén az előző szezon végeztével megnyerte a helyi bajnokságot és a ligakupát is, nyárig szerződésben áll csapatával.

Az egykori kiváló támadó a Fradi előtti szerepvállalását megelőzően a szaúdi Al-Ahli vezetőedzője volt a 2017-2018-as idényben, korábban pedig egykoi aktív csapata, a Dinamo Kijev trénereként tevékenykedett.

Az ukrán válogatottat a tavalyi vb-pótselejtezőn még Olekszandr Petrakov irányította megbízott kapitányként, azóta viszont már az örmény válogatott szövetségi kapitánya.