Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: egy kihagyott büntető ellenére is magabiztos győzelmet aratott a Frankfurt otthonában a Napoli! – videóval

Tovább folytatódtak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntős mérkőzései, ahol a keddi játéknapon az Európa-liga címvédője, az Eintracht Frankfurt az olasz bajnokságot komoly különbséggel vezető Napolit látta vendégül.

(Photo by Christian Kaspar-Bartke/Getty Images)

Mindkét csapat igen intenzíven kezdte el a mérkőzést. Az első 5 perc alapján úgy tűnt, hogy a Napoli lesz a kezdeményezőbb fél, de ezt követően a hazaiak vették át az irányítást. Az első említésre méltó lehetőség is az 5. percben alakult ki a Frankfurt előtt, amikor Kolo Muani tudott kapu felé fordulni a tizenhatoson belül, majd éles szögből a kapu mellé lőtt. A Frankfurt nyomása bő tíz percig megmaradt, de a 20. minutumtól ismét a Napoli vált kezdeményezőbbé. Előbb egy szögletnél Kamada a saját kapujára volt veszélyes, miután a rövid oldalon úgy csúsztatta meg a labdát, hogy Trapp gyors reflexeire volt szükség a gólvonal előtt, majd egy másik szöglet után Kvaratskhelia küldött kapura egy kellemetlen pattogós lövést, viszont Trapp ismét hárítani tudott. A következő jelentős eseményekre a 34. percig kellett várni, amikor Lozano lövése a kapufán csattant, a kipattanó Buta elé került, aki nem tudott tisztázni, mivel Osimhen megelőzte őt, a védő pedig a labda helyett a nigériai lábát találta telibe, így büntetőt ítélt a játékvezető! A labda mögé Kvaratskhelia állt, a lövését viszont Trapp hárítani tudta! A 40. percben viszont már Trapp sem tudott segíteni a csapatán, ekkor ugyanis egy labdaszerzést követően Lozano kapott egy hosszú indítást, majd tökéletesen tálalt a középen érkező Osimhen elé, aki közelről nem hibázott, 0-1! A szünet előtt még egy Osimhen megindulást lehetett feljegyezni, a támadó próbálkozása viszont célt tévesztett a védők szorítása mellett, így az olasz gárda egygólos előnnyel vonulhatott pihenni.

A második játékrész első nagy lehetőségére az 56. percig kellett várni, amikor egy hazai védelmi megingásnál Lozano tálalt Kvaratskhelia elé, a grúz viszont már nem tudta átemelni a labdát a kapujából jól kirontó Trappon. Az 58. minutumban aztán még nehezebb helyzetbe került a hazai alakulat, miután Kolo Muani csúnyán megtaposta Zambo Anguissa lábát, a játékvezető pedig azonnal felmutatta a piros lapot, így a Frankfurt elveszítette a legeredményesebb játékosát! A Napoli pedig gyorsan élni is tudott az emberelőny nyújtotta lehetőséget, a 65. percben ugyanis egy formás akció végén Kvaratskhelia sarokkal tette a labdát Di Lorenzo elé, a csapatkapitány pedig bal belsővel szépen a hosszú alsóba továbbította a játékszert, 0-2! A 72. minutumban majdnem megszületett a harmadik olasz gól is, miután Anguissa tudott betörni a tizenhatoson belülre, majd a földön fekve is kapura tudta küldeni a labdát, de az kevéssel elgurult a kapufa mellett. A 81. percben aztán megvolt a Frankfurt első kaput eltaláló lövése is, ekkor Kamada próbálkozott, de a kísérlete középre tartott, így Meret könnyedén hárítani tudott. Ebből a Napoli indított rögtön egy ellentámadást, aminek a végén Osimhen lőtt kapura, de Trapp le tudott érni a rövid alsóba tartó lövésre. Ezt követően már nem alakult ki újabb jelentős esemény, de így is elmondható, hogy a Napoli a kihagyott büntető ellenére is magabiztos győzelmet aratott, és igen kényelmes helyzetből várhatják a hazai pályán esedékes visszavágót.

Eintracht Frankfurt – Napoli 0-2 (0-1)
Helyszín:
Deutsche Bank Park Vezette: A. Soares Dias
Gólszerzők:
ill. Osimhen (40.), Di Lorenzo (65.)
Sárga lapok: Götze (60.) ill. Kim (38.), Elmas (83.)
Kiállítás: Kolo Muani (58.) ill.-

Eintracht Frankfurt: Trapp – Ndicka, Jakic, Tuta – Max (Lenz 90+2.), Sow, Kamada, Buta (Knauff 70.) – Götze (Alidou 81.), Kolo Muani, Lindström (Borré 70.) Vezetőedző: Oliver Glasner

Napoli: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Olivera – Anguissa (Ndombele 80.), Lobotka, Zielinski – Lozano (Elmas 80.), Osimhen (Simeone 84.), Kvaratskhelia (Politano 84.) Vezetőedző: Luciano Spalletti

A mérkőzés összefoglalója:

A nyolcaddöntők eredményei és további programja:

02.14. Kedd:
AC Milan – Tottenham 1-0
PSG – Bayern München 0-1

02.15. Szerda:
Borussia Dortmund – Chelsea 1-0
Club Brugge – Benfica 0-2

02.21. Kedd:
Eintracht Frankfurt – Napoli 0-2
Liverpool – Real Madrid 2-5

02.22. Szerda:
21:00 Inter – Porto (Tv: Sport 2)
21:00 RB Leipzig – Manchester City (Tv: M4 Sport)