Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Championship: biztos előnnyel vezeti a másodosztályt a Burnley – KÖRKÉP

Az angol másodosztályú bajnokság (Championship) 2022-2023-as szezonjának hajrához közeledve a Burnley feljutása egyre inkább körvonalazódni látszik…

(Photo by Alex Dodd – CameraSport via Getty Images)

Az angol másodosztályú bajnokság (Championship) idei szezonját 33 forduló után magabiztosan vezet a Vincent Kompany által irányított Burnley együttese, amely mindössze két vereséget szenvedett eddig a szezonban. A listavezető ráadásul már novembere eleje óta veretlen, amikor 5-2-es vereséget szenvedett a második helyezett Sheffield Unitedtől. Az üldöző már 12 ponttal van lemaradva a listavezető mögött, miután a legutóbbi két mérkőzését elvesztette, így a Burnley úgy tűnik, hogy sínen van a feljutás felé.

A Blades a második helyen még négy ponttal megelőzi a Michael Carrick kinevezése óta szárnyaló Middlesbrought, azonban ha a két csapat formája folytatódik, akkor a Boro hamarosan az automatikus feljutásért is versenyre kelhet. A harmadiktól a hatodik helyen végző csapatok a rájátszásban döntenek majd a harmadik feljutó hely sorsáról. A Boro mögött a negyedik helyen a Blackburn Rovers tanyázik, majd rendkívül szoros küzdelemben a Millwall, a Luton és a Watford azonos pontszámmal következik, mögöttük pedig egy ponttal lemaradva a Sunderland és a Norwich City immár a 8-9. helyről. Utóbbi csapatok közül gyakorlatilag még bármelyik odaérhet a playoff-helyekre, ezáltal a feljutásért is versenyezhetnek.

A Championship középmezőnyében olyan élvonalból is ismert csapatokat találunk, mint a West Bromwich Albion, a Coventry City, a Swansea vagy a Hull City, amelyek még reménykednek benne, hogy felfelé és nem a kiesőzóna felé vezet az útjuk.

A Stoke City, a QPR és a Birmingham City a 17-19. helyen még bennmaradó helyen tanyázik, de mindegyik rossz formában csúszik egyre hátrébb a táblázaton. Az utolsó bennmaradó helyet az utolsó két meccsét megnyerő Cardiff City foglalja el, megelőzve a kieső zónában egymással azonos pontszámmal tanyázó három csapatot, a tavalyi playoff-döntős Huddersfieldet, a Blackpoolt és a Wigant.

A bajnokság aktuális állása


Standings provided by Sofascore