Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: egyre közelebb a bajnoki címhez a Napoli, az Empolit is legyőzte – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 24. fordulójában a Napoli az Empoli otthonába látogatott. Nem kellett megerőltetnie magát a listavezetőnek, hiszen nagyon könnyen győzte le az Empolit. A Napoli már 18 ponttal vezet az Inter előtt, bár a milánóiak még vasárnap játszani fognak. 

(Photo by MB Media/Getty Images)

Ezt a mérkőzést is jól kezdte a Napoli, és bár voltak helyzeteik, a vezetést a 17. percben szerezték meg, ám egy öngóllal: Kvaratskhelia beadását Zielinski lőtte be a kapu elé, amibe Ismajli ért bele olyan szerencsétlenül ért bele, hogy a saját kapujába került a labda. Ezt követően is fölényben volt a Napoli, majd a 28. percben jött a második góljuk: Kvaratskhelia lőtt lapura, amit még kiütött a kapus, azonban épp Osimhen elé került a labda, aki simán belőtte a kipattanót. A 34. percben Osimhen ismét próbálkozott, de ezt most megfogta a kapus, illetve a 35. percben Mi-Jae lőtt, de csak a keresztlécet találta el.

A második félidőben sem változott a játék képe, továbbra is a Napoli dominált.  Az 53. percben Lozano lőtt kapura egy kipattanót kapásból, de a labda a kapu mellett szállt el. A 61. percben Osimhen ismét betalált, azonban les miatt érvénytelenítették a találatot. A 67. percben Mario Rui követett el egy nagyon csúnya szabálytalanságot, konkrétan fektében altájon rúgta Marint, amiért azonnali piros lapot kapott, így emberhátrányba került a Napoli. Ez azonban nem ingatta meg a vendégeket, sőt, még Osimhen és Simeone is majdnem gólt szerzett a hajrában, de a kétgólos előnnyel már kihúzták a végéig a meccset.

Empoli – Napoli 0-2 (0-2)
Gólszerzők: – ill. Ismajli (17. – öngól), Osimhen (28.)
Sárga lap: Henderson (25.), Grassi (62.) ill. Lozano (63.)
Kiállítás: – ill. Mario Rui (67.)

A 24. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Empoli – Napoli
20:45 Lecce – Sassoulo (Tv: Sport 1)

Vasárnap: 
12:30 Bologna – Inter (Tv: Sport 2)
15:00 Salernitana – Monza (Tv: Sport 2)
18:00 Udinese – Spezia (Tv: Sport 2)
20:45 AC Milan – Atalanta (Tv: Sport 2)

Hétfő:
18:30 Verona – Fiorentina (Tv: Sport 1)
20:45 Lazio – Sampdoria (Tv: Sport 2)

Kedd:
18:30 Cremonese – AS Roma (Tv: Sport 2)
20:45 Juventus – Torino (Tv: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása: