Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Boca elleni vereség után távozott a Vélez edzője – HIVATALOS

Miután a Boca Juniors 2-1-re legyőzte a Vélez Sarsfieldet az argentin bajnokság (Liga Profesional) legutóbbi fordulójában, a vesztes fél edzőváltásra szánta el magát… 

(Photo by Daniel Jayo/Getty Images)

A Vélez Sarsfield az újabb vereség után megerősítette, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott vezetőedzőjével, Alexander Medinával.

A 44 esztendős uruguayi tréner első megbízatását az általa korábban játékosként is erősített Nacional csapatánál töltötte hazájában, melynek ifjúsági csapatát és első csapatát is irányította. Ezt követően 2019 nyarától és 2021 végéig 85 mérkőzésen vezette a Talleres Córdoba csapatát, melyet tavaly bajnoki harmadik helyezésig és Copa Argentina-döntőig menedzselt. Tavaly anuárban a brazil Internacional kispadjára nevezték ki, ahonnan viszont 17 mérkőzés után idejekorán távozott, ezt követőn került a Vélez kispadjára.

Medina tavaly május óta 41 mérkőzésen vezette a csapatot, amely ebből 11-et nyert meg 13 döntetlen és 17 vereség mellett. A Fortín már tavaly is csapnivalóan szerepelt a bajnokságban, csak a 28 csapatos mezőny 26. helyén végzett, de közben a legjobb argentin csapatként bejutottak a legjobb négy közé a Liberadores-kupában.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!