Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: idegenben szenvedett vereséget a Barcelona – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 23. fordulójának vasárnapi játéknapján a Barcelona abban a tudatban léphetett pályára az Almería vendégeként, hogy a Real Madrid pontokat hullajtott, így egy győzelemmel tovább növelhették előnyüket a katalánok.

(Photo by Silvestre Szpylma/Quality Sport Images/Getty Images)

Az első játékrészben túl sok minden nem történt, az Almería remekül védekezett, habár nem kellett megerőltetniük magukat, mert a Barcelona nagyon gyenge produkcióval rukkolt elő. Szélről belőtt labdákkal próbálkoztak a katalánok, de a hazaiak védelme vagy Martinez kapus rendre tisztázni tudott. Az egyik beadásnál viszont Sergi Roberto maradt teljesen üresen, azonban a felhúzódó jobbhátvéd zavartalanul is 7-8 méterről jócskán fölé fejelt. A hazaiak pedig a 24. percben megszerzik a vezetést egy remek kontra végén, Bilal Touré tette le a labdát Luis Suáreznek, majd a kolumbiai támadó indította a mali csatárt, aki Christensent lefutva átvette a játékszert, majd erőből Ter Stegen szemei között a felsőléc segítségével a kapuba lőtte a labdát védhetetlenül (1-0).

A második félidőre próbálta felpörgetni csapatát Xavi, akár cserékkel is, de nem tudtak mit kezdeni a katalánok a betömörülő védelem ellen, így többnyire beadásokkal próbálkoztak, amiket viszont rendre az első védő kifejelt, vagy hosszú volt a labda, ha pedig célba ért a beívelés, akkor rossz döntést hoztak a vendégek. A Barca hiába ment az egyenlítésért előre, elszenvedte második vereségét a szezonban a kieső helyen álló Almería ellen. A hazaiaknak mindössze ez volt a második mérkőzése a szezonban, amikor nem kaptak gólt, míg a Barcelonának amikor nem lőttek gólt. A katalánok tehát nem tudták kihasználni a Real Madrid pontvesztését, ami a végelszámolásnál még sokat érhet, míg az Almería a győzelmével ellépett a kieső helyekről.

Almería – Barcelona 1-0 (1-0)
Helyszín: Estadio de los Juegos Mediterráneos (Almería), Vezette: M. Ortiz
Gólszerzők: B. Touré (24.)
Sárga lap: Robertone (47.), Chumi (53.), F. Martínez (87.) ill. E. García (35.), Xavi (52.) Raphinha (54.), Gavi (57.)

Almería: F. Martínez – Chumi, Ely, Babic, Akieme – Eguaras (Pozo 83.), De la Hoz, Robertone (Ramazani 76.) – Leo Baptistao (S. Costa 83.), B. Touré (Kaiky 89.), L. Suárez (Embarba 76.). Vezetőedző: Rubi

Barcelona: Ter Stegen – Roberto (Alarcón 76.), Christensen, E. García (Araújo 67.), Alba (Alonso 67.) – Kessié (Raphinha 46.), Busquets (P. Torre 76.), De Jong – F. Torres, Lewandowski, Gavi. Vezetőedző: Xavier Hernández

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 23. forduló eddigi eredményei és további programja:
Péntek:
Elche – Real Betis 2-3

Szombat:
Espanyol – Mallorca 2-1
Cádiz – Rayo Vallecano 1-0
Real Madrid – Atletico Madrid 1-1
Valencia – Real Sociedad 1-0

Vasárnap:
Athletic Bilbao – Girona 2-3
Celta Vigo – Real Valladolid 3-0
Almería – Barcelona 1-0
21:00 Sevilla – Osasuna (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Villarreal – Getafe (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása: