Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

E. Martínez: “Nem számítottam rá, hogy a legjobb kapusnak fognak választani”

A FIFA díjátadó gáláján az év kapusának választott argentin hálóőr nem tagadta, meglepődött az elismerésén…

(Photo by Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A FIFA szavazásán az év kapusának választott Emiliano Martínez a napokban a TyC Sports részére adott hosszabb interjút, melyben az elismerés mellett saját magáról, a nemzeti csapatról és a világbajnoki címről is beszélt.

“Őszintén szólva, nem számítottam rá, hogy a legjobb kapusnak fognak választani. Mivel Scaloni és Messi elment, így velük tartottam a gálára. Mondtam is Leónak, hogy örülnék, ha mindketten nyernének, én meg legalább eljöttem ingyen kajálni…” – jegyezte meg nevetve.

“Hihetetlen volt a világbajnoki cím, még mindig könny szökik a szemembe, ha arra gondolok. Fantasztikus egység uralkodott a csapaton belül, ennek köszönhettük a címet, ez nem vitás. Nagyszerű karakterek, erős játékosok alkották a keretünket.”

A csapat néhány tagjával kapcsolatban elárulta, hogy: “Enzo Fernández egészen elképesztő, alig játszott pár barátságos válogatott mérkőzést a torna előtt, a vb-n meg olyan nyugodtan futballozott 21 évesen, mintha legalább 350 meccs lenne a háta mögött… Amikor megtudtam, hogy Di María kezdő lesz, biztos voltam a győzelemben, ő a döntők embere. Tudtam, hogy gólt lő és nem kaphatunk ki. Örökké hálás leszek neki a megnyert döntők miatt.”

“Az emberek nem is gondolnák, hogy Lionel Messi mennyire szereti a válogatottat. Törődik a játékosokkal, mindenkivel beszélget, foglalkozik, egyformán kezeli az összes játékost. Mindenki számára kiváló hangulatot generál, nagyon nagy szerepe van a csapategység megteremtésében.”

“Amikor Montiel berúgta az utolsó büntetőt, összeestem. Úgy éreztem, hogy egyszerre vagyok ébren és ájultam el. A lábam kiment alólam, legszívesebben én is odafutottam ohozzá, de meg se tudtam mozdulni, elöntöttek az érzelmek” – jegyezte meg a világbajnoki döntő tizenegyespárbajának végkifejletéről.

Megkérdezték őt a vb-döntő hosszabbításában bemutatott emlékezetes védéséről: “Imádom újra nézni azt a védésemet, mindig inspirál. Egyszerűen csak kiléptem és próbáltam minél nagyobb szöget zárni, becsuktam a szemem és azt akartam, hogy találjon arcon a labda.”

Martínez már egy korábbi interjúban részletesen beszélt arról, hogy bizonyos viselkedési formái miatt sokan sportszerűtlenséggel vádoltak. Ebben a beszélgetésben a vb legjobb kapusának járó egyéni díjjal bemutatott “ünnepléssel” kapcsolatban kapott egy kérdést:

“Nem vagyok büszke rá nyilvánvalóan, de egyfajta fogadás volt. Amikor odaadták nekem a díjat, akkor a csapattársaim mondták, hogy miért nem csinálom ugyanazt a díjjal, mint a Copa Américán. Visszakérdeztem, hogy mi van ha megcsinálom, erre “mi van ha nem”. Végül megtettem. Szóval ők tehetnek róla…” 

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!