Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: újabb győzelmével a DAC megnyerte az alapszakaszt – videóval

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) alapszakaszának utolsó, 22. fordulójában az éllovas FC DAC 1904 együttese Rózsahegyre látogatott…

 

A felvidéki FC DAC 1904 gárdája végig nyomva, a hajrában szenvedte ki az 1-0-s győzelmet a Rózsahegy vendégeként, ezzel az első helyen zárta a bajnokság alapszakaszát. A szerdahelyiek a mérkőzés jelentős részében fölényben futballoztak, de kevés igazi lehetőséget tudtak ki dolgozni a hazai kapu előtt. A második félidőben tovább fokozó DAC-nyomás végül nagy nehezen a 80. percben érett góllá, amikor Ramadan jobb oldali középre adását követően a montenegrói Nenad Kristovic lőtt laposan a hálóba. Ezzel a góllal a Dunaszerdahely begyűjtötte a rendkívül fontos három pontot, ugyanis sikerült megtartani az egypontos előnyt a második helyezett Slovan Bratislava előtt az alapszakasz végeztével, így kedvezőbb helyzetből kezdheti a rájátszást.

A DAC magyar légiósai közül a csapatkapitány Kalmár Zsolt kezdőként 67 percet játszott, míg Szánthó Regő és Veszelinov Dániel nem kapott lehetőséget a kispadról.

A felsőházi rájátszásban a DAC és a Slovan mellett még a Nagyszombat, a Zólyombrézó, a Zsolna és a Besztercebánya szerepelhet, a többiek majd az alsóházban folytatják.

Rózsahegy – FC DAC 1904 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Krstovic (80.)

 

A bajnokság aktuális állása