Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Románia: négygólos döntetlen a mozgalmas erdélyi rangadón – videóval

A román bajnokság (Liga 1) 29. fordulójának hétfő esti találkozóján a Sepsi OSK és a CFR Cluj mérte össze tudását egymással…

(Photo by Flaviu Buboi/NurPhoto via Getty Images)

Izgalmas körülmények közt 2-2-es döntetlent játszott egymással a Sepsi OSK és a CFR Cluj a román bajnokság (Liga 1) hétfő esti erdélyi rangadóján. Mindössze tíz perc elteltével a hazaiak máris lépéselőnybe kerültek, miután Stefanescu bal oldalról elvégzett szabadrúgása után az előre húzódó magyar hátvéd, Tamás Márk fejelt védhetetlenül a hálóba. A két fordulóval ezelőtti kiállítása miatti eltiltásból visszatérő védő az első gólját szerezte az idényben. Az esélyesebb kolozsváriak a hátrányba kerülés után egyre inkább diktálták az iramot és több helyzetet kidolgoztak. A vendégek még az első félidő hajrájában megfordították az eredményt, miután öt perc különbséggel előbb Yuri Matias egy szöglet utáni fejesből, majd Petrila bejátszásából Rangelo Janga fordulásból volt eredményes. A szünetben a CFR vezetett 2-1-re. A fordulást követően a hazaiak igyekeztek többet támadni az egyenlítés érdekében, de helyzeteket csak elvétve tudtak kialakítani. A kevés lehetőség ellenére bő negyedórával a rendes játékidő vége előtt a Sepsi szlovák légiósa, Pavol Safranko bekotorta az egyenlítést érő találatot, és mivel nem történt változás a hajrában, pontosztozkodás született.

A Sepsi az újabb ponttal továbbra is tartja a hatodik, felsőházi rájátszást érő helyezését az alapszakasz utolsó fordulója előtt, míg a CFR a bajnokság második helyét foglalja el egy ponttal a hétvégén vereséget szenvedő Farul Costanta mögött.

Sepsi OSK – CFR Cluj 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Tamás M. (10.), Safranko (73.), ill. Yuri Matias (31.), Janga (36.)

 

A bajnokság aktuális állása