Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az UEFA visszafizeti a BL-döntős jegyek árát a Liverpool szurkolóinak

Újabb feljemények történtek a 2022-es BL-döntőt megelőző káosz körüli nyomozásban…

(Photo by Vincent Koebel/NurPhoto via Getty Images)

Miután a független vizsgáló bizottság nyomozása vétkesnek vélte az UEFA-t a tavaly májusi BL-döntőt megelőző káosz miatt, az európai labdarúgó-szövetség közölte, hogy visszafizeti a jegyek árát a Liverpool-szurkolóknak.

A május 28-i döntőt a Real Madrid nyerte a Liverpool ellen 1-0-ra. A találkozó több mint félórás csúszással kezdődhetett csak el, miután az aréna előtt tumultuózus jelenetek zajlottak le, több liverpooli drukker nem jutott be időben a helyére. A rendőrség – amely könnygázt is bevetett – több mint száz embert vett őrizetbe, 230-an megsérültek.

Az UEFA először az angol klubot hibáztatta a történtekért és semmifelé felelősséget nem volt hajlandó vállalni, de miután az általa felkért vizsgálóbizottság megállapította a felelősségét, elnézést kért a liverpooli szurkolóktól. A jegyár visszatérítésére azok jogosultak, akik az A, B, C, X, Y és Z kapunál szerettek volna bejutni az arénába. A Liverpool 19 618 belépőt kapott a döntőre, a jegyek ára 62 és 610 font között mozgott.

A bizottság az UEFA-t szervezésbeli hiányosságokban marasztalta el, és azt is megállapította, hogy a francia rendőrség is hibázott, amikor szükségtelenül könnygázt vetett be a szurkolók ellen.