Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: 2028-ig hosszabbíthatja meg szerződését a fiatal támadó! – sajtóhír

Az “ágyúsok” mindenképpen megszeretnék újítani támadójuk kontraktusát, amivel anyagilag természetesen a játékos is sokkal jobban járna.

(Photo by Eric Verhoeven/Soccrates/Getty Images)

A Sky Sports értesülései szerint az Arsenal és Bukayo Saka szóbeli megállapodást kötött a játékos szerződésének meghosszabbításáról. A 21 éves támadó jelenlegi kontraktusa 2024-ig szól a csapattal, amelyet 2028-ig fognak megújítani egymással a felek.

A 24-szeres angol válogatott szélső jelenlegi heti 70 ezer fontot tehet zsebre, amivel jelenleg a középmezőnyben helyezkedik el házon belül. Az Arsenal ezt majdnem a háromszorosára növeli egyes hírek szerint, és heti 200 ezer fonttal marasztalják hosszútávra a támadót. Saka ezzel felléphetne a második helyre csapaton belül a legjobban keresők rangsorába Thomas Partey mellé, míg Gabriel Jesus mögé. Előbbi 200 ezer fontot, míg utóbbi 250 ezret tehet zsebre hetente.

A 21 esztendős labdarúgó az Arsenalban nevelkedett, a felnőtt keretbe 2019-ben került fel. Azóta minden versenysorozatot figyelembe véve 166 mérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken 34 gólt és 38 gólpasszt jegyzett.

Saka piaci értékét a mértékadó transfermarkt.com 100 millió euróra becsüli, ami azt jelenti, hogy az “ágyúsok” legértékesebb játékosa, de világszinten is az előkelő 6. helyet foglalja el ebben a kategóriában Pedrivel és Jamal Musialával egyetemben, akiket szintén ugyanennyire taksál a német oldal.