Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Atlético: újabb játékos érkezhet Dortmundból! – sajtóhír

Azok után, hogy az elmúlt nyáron az Atlético Madrid ingyen szerezte meg a Borussia Dortmundból, Axel Witselt, hasonlóan járnának el a “matracosok” a belga játékos korábbi csapattársa esetében is.

Miután a még mindig csak 27 esztendős Mahmoud Dahoud szerződése a nyáron lejár a Dortmundban, és minden jel szerint a BVB nem hosszabbítja meg a szír felmenőkkel is bíró, korábbi kétszeres német válogatott játékos kontraktusát, az Atlético kihasználhatja a helyzetet.

A Borussia Möncengaldbach együttesében a Bundesligában berobbanó, majd 2017 nyarán Dortmundba nagy reményekkel érkező Dahoud az évek során egyre távolabb került a dortmundi kezdőcsapattól, olyannyira, hogy az idei szezonban már mindössze 6 bajnoki és egy Német-kupa találkozón jutott szóhoz, összesen 288 játékperc erejéig – Ahogyan az ilyenkor lenni szokott több kisebb-nagyobb sérülés is hátráltatta eközben: hogy mást ne mondjunk, a 2022-es esztendőben összesen 182 napot hagyott ki Dahoud vállsérülés miatt, amelynek következtében még a műtétet sem kerülhette el.

A Sky Sports beszámolója szerint Diego Simeone köztudottan szimpatizál a Dahoud stílusú nagy munkabírású, küzdőszelleméről is ismert futballistákkal, így az Atleti mentőövet dobhat a játékos számára.

Dahoud megszerzése, különösen ingyen nyereséges üzlet is lehet az Atleti számára, figyelembe véve, hogy a középpályás piaci értékét még mindig 18 millió euróra taksálják (forrás: Transfermarkt). A “matracosok” azonban komoly riválisokkal csatázhatnak, hiszen Dahoud kapcsán olasz (AC Milan, AS Roma), spanyol (Betis, Sevilla), török (Fenerbahce, Galatasaray) és angol (Arsenal, Leicester) érdeklődőkről is hallani.