Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mexikó: argentin kapus érkezhet a közönségkedvenc helyére!

Sajtóértesülések szerint a Mexikóban hatalmas közönségkedvencnek számító, januárban nagy meglepetésre mégis egy újabb európia lehetőséget választó Guillermo Ochoa helyettesét mostanra találta meg a Club América, Spanyolországban.

Mint ismert, a 37 esztendős Ochoa a télen az olasz Salernitana játékosa lett, kisebb űrt hagyva maga mögött a Club Américánál.

A mexikói TUDN beszámolója szerint az Américánál szeretnék is orvosolni a kapus-kérdést, mégpedig úgy, hogy ‘visszahoznák’ a klubhoz azt az Augustín Marcehsínt, aki korábban 130 találkozón már védett az Américánál 2017 és 2019 között, mielőtt elfogadta az FC Porto ajánlatát, és karrierje során először Európába szerződött.

A Portóban eltöltött három szezon után Marchesín az elmúlt nyáron a Celta Vigo kapusa lett, ahol 34 esztendősen is rendszeresen lehetőséget kap a La Ligában. Mindemellett, miután az argentin kapus szerződése 2025-ig szól a vigóiaknál, a Club América a kapussal még ha könnyen közös nevezőre is jut a visszatérést illetően, a Celta már nehézkes tárgyalópartnernek bizonyulhat.

A TUDN szerint az mexikóiak mindenképpen szeretnék Marchesín visszatérését, akiért készek komolyabb összeget is áldozni.
A Transfermakrt szerint a rutinos kapus piaci értéke 3 millió euróra tehető.