Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

CONCACAF-BL: Gazdag is betalált, a Philadelphia simán továbbment – videóval

Keddről szerdára virradóra rendezték az MLS 2022-es kiírásában döntőt játszó Philadelphia Union párharcának visszavágóját a salvadori Alianza ellen a CONCACAF-BL nyolcaddöntőjében…

(Photo by Tim Nwachukwu/Getty Images)

Az első mérkőzés gól nélküli döntetlenje után a Philadelphia Union esélyeshez méltóan, 4-0-s győzelmet aaratott a salvadori Alianza ellen a CONCACAF-Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. A Union kezdetektől fogva aktívabban futballozott, a jól láthatóan magasabb tudást képviselő csapat egyre-másra alakította ki a helyzeteket a salvadori kapu előtt. A hazaiak eleinte csak meg nem adott gólig jutottak, miután Gazdag közelről, lesen állva volt eredményes. Az első félidő hajrájában a vendégek soraiból Montes a második sárga lapját is begyűjtötte, így a kiállítás sorsára jutott. Nem sokkal ezt követően az első játékrész ráadásában Wagner szöglete után a jamaicai hátvéd, Damion Lowe szerezte meg a házigazda vezető gólját. A fordulást követően Gazdag egy újabb lesgólt szerzett, miután egy szöglet utáni lefejelt labdát közvetlen közelről sodort a kapuba. Egy óra játék elteltével a hazaiak tizenegyeshez jutottak kezezés miatt, az így megítélt büntetőt Gazdag Dániel biztosan értékesítette. A meccs hajrájában Andres Perea három perc alatt két gólt szerzett, végképp eldöntve a továbbjutó kilétét. A magyar játékost a 84. percben cserélték le, a csapat tízese góllal járult hozzá a maagabiztos győzelemhez.

Philadelphia Union – Alianza 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Lowe (45+1.), Gazdag (62. – büntetőből), Perea (81., 84.), ill.
Kiállítva:ill. Montes (40.)

(A Megtekintés a YouTube-on feliratra kattintva nézhető meg)! 

A helyi BL-negyeddöntőben a Philadelphia Union ellenfele a mexikói Atlas Guadalajara lesz, amely az első mérkőzés 4-1-es elvesztése után 4-0-ra ütötte ki hondurasi ellenfelét. Ugyanakkor az MLS-ben szereplő Austin FC számára hatalmas melgepetésre máris véget ért a nemzetközi szereplés egy haiti csapattal szemben.

CONCACAF Bajnokok Ligája, a nyolcaddöntők eddigi eredményei

Philadelphia Union (amerikai) – Alianza (salvadori) 4-0
Atlas Guadalajara (mexikói) – Olimpia (hondurasi) 4-1
Austin FC (amerikai) – Violette (haiti) 2-0