Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: a Sporting kiejtette az Arsenalt – videóval

Az Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágóit rendezték a héten csütörtökön, a késő esti összecsapásokon pedig többek között pályára lépett az Arsenal is, az angolok a Sportingot fogadták.

(Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

A két csapat az első mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott, így még minden teljesen nyitott volt a visszavágón, habár hazai környezetben az Arsenalnak kötelező volt a továbbjutás. Mikel Arteta számára azonban rosszul kezdődött a találkozó, ugyanis a 9. percben kényszerű cserére szorult Tomiyasu sérülése miatt. A 19. minutumban azonban volt oka is az örömre a spanyol trénernek, hiszen megszerzi csapata a vezetést, Martinelli ugrott ki ziccerben, lövését azonban hárítani tudta Adán, a kipattanó viszont pont Granit Xhaka elé pattant, a svájci játékos pedig a kapuba vágta a játékszert (1-0). Két perccel később ismét kényszerű cserét kellett végrehajtania a hazaiaknak, Saliba sérült meg, a helyére Holding érkezett. Az első félidőben még egy ígéretes Gabriel Jesus lövést lehetett feljegyezni, amelyet Adán hárítani tudott, ennek következtében egygólos Arsenal előnnyel mehettek szünetre a csapatok.

A második játékrészre a portugálok jöttek ki sokkal jobban és végig nyomás alatt tartották az Arsenalt, így az angolok nem tudtak támadást építeni. A 63. percben ennek meg is lett az eredménye, a pálya közepén labdát szereztek a vendégek, Pedro Goncalves pedig nem teketóriázott és gyönyörű gólt szerez, félpályáról kapura ívelte a labdát, ami ki is kötött a hálóban, mert Ramsdale kint állt és nem számított rá (1-1). A 72. percben pedig már a Sporting állhatott volna továbbjutásra, azonban Marcus Edwards nem tudta belőni a ziccerét, telibe találta Ramsdalet. A rendes játékidőben pedig már nem tudták döntésre vinni a felek a párharcot, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás 8. percében Martheus Reis vétett hatalmas hibát, hazaakarta adni a labdát, de ehelyett Leandro Trossardot indította ziccerben, a belga támadó lövését azonban Adán óriási bravúrral hárítani tudta. A 106. percben Thomas Partey eresztett meg egy remek lövést, azonban az elkerülte a kaput. A 118. minutumban Gabriel fejelt a kapura remekül egy szabadrúgást követően, de Adán ezt is védeni tudta. Az utolsó pillanatokban megfogyatkoztak a vendégek, Ugarte késett el egy ütemet, így letarolta Sakát, amiért jogosan megkapta a második sárga lapját. A felek a hosszabbításban sem tudtak döntésre jutni, ennek következtében jöhettek a büntetők. Az idegek harcát pedig a Sporting bírta jobban, ugyanis ők mind az 5 büntetőjüket belőtték, míg az Arsenal részéről Gabriel Martinelli hibázott, így a portugálok jutottak be a legjobb 8 közé.

Arsenal – Sporting CP 1-2 – büntetők után (1-1, 1-1, 1-0); Továbbjutott: a Sporting, 4-3-as összesítéssel
Helyszín: Emirates Stadion (London), Vezette: A. M. Lahoz (spanyol)
Gólszerzők: Xhaka (19.) ill. Pedro Goncalves (62.)
Kiállítva: Ugarte (118.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

Európa-liga, nyolcaddöntő, visszavágók:

Real Betis – Manchester United 0-1
Továbbjutott: a Manchester United, 5-1-es összesítéssel

Fenerbahce – Sevilla 1-0
Továbbjutott: a Sevilla, 2-1-es összesítéssel

Feyenoord – Sahktar Donyeck 7-1
Továbbjutott: a Feyenoord, 8-2-es összesítéssel

Freiburg – Juventus 0-2
Továbbjutott: a Juventus, 3-0-ás összesítéssel

Arsenal – Sporting CP 1-2 – büntetők után
Továbbjutott: a Sporting, 4-3-as összesítéssel

Ferencváros – Bayer Leverkusen 0-2
Továbbjutott: a Bayer Leverkusen, 4-0-ás összesítéssel

Real Sociedad – AS Roma 0-0
Továbbjutott: az AS Roma, 2-0-ás összesítéssel

Royale Union SG – Union Berlin 3-0
Továbbjutott: a Royale Union SG, 6-3-as összesítéssel