Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga 1: kiütéssel győzött, bejutott a rájátszásba a Sepsi OSK – videóval

Csütörtök este pótolták a román bajnokságban (Liga 1) a botrányos körülmények közt félbeszakadt mérkőzést a Sepsi OSK és az FCU Craiova között, melynek újrajátszását rendelték el

(Photo by Flaviu Buboi/NurPhoto via Getty Images)

A Sepsi OSK a vártnál simább különbséggel, 4-0-ra diadalmaskodott az FCU Craiova ellen a mindent eldöntő, utolsó mérkőzésen a román bajnokság alapszakaszában. A találkozót eredetileg január 29-én rendezték volna meg a bajnokság 23. fordulójában, azonban a játékvezető a vendégszurkolók magyarellenes rigmusai miatt a 26. fordulóban lefújta a meccset. Bár a szövetség először a Sepsinek adta a három pontot, végül a találkozó lejátszása mellett döntött. A hazaiak győzelmi kényszerben léptek pályára, ugyanis nyerniük kellett a felsőházi rájátszásba jutáshoz. Ennek megfelelően a Sepsi lendületesen kezdte a mérkőzést és a hetedik percben Nicolae Paun az ötös sarkáról vágott a hálóba egy lecsorgó labdát. Továbbb folytatódott a hazai nyomás és az első negyedóra végén egy szöglet utáni kavarodásban az előre húzódó hátvéd, Mihai Balasa vágta be a hazaiak második gólját. A folytatásban bár némileg ébredezni kezdtek a vendégek, a szünet előtt a Sepsi egy újabb találattal erősítette meg a vezetését, amikor a 44. percben a horvát Adnan Aganovic megpattanó távoli lövése vágódott az FCU kapujába. Ezzel 3-0 volt az állás a félidőben. A térfélcserét követően Pavol Safranko pofozott be a hálóba egy kipattanót egy szöglet után, amely már a Sepsi negyedik gólja volt. A továbbiakban a Sepsi már kevésbé szorgalmazta a támadások vezetését, az FCU igyekezett szépíteni, de még a becsületgól sem jött össze számukra.

A hazai győzelem azt jelentette, hogy a Sepsi a hatodik helyen egy ponttal megelőzte legyőzöttjét és bejutott a bajnokság felsőházi rájátszásába.

Sepsi OSK – FCU Craiova 4-0 (3-0)
Gólszerők: Paun (7.), Balasa (16.), Aganovic (44.), Safranko (49.), ill.

 

Az alapszakasz végeredménye