Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: hazai pályán ütötte ki a Kölnt a Borussia Dortmund – videóval

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 25. fordulójának szombat esti mérkőzésén a bajnoki címért küzdő Borussia Dortmund fogadta a Köln együttesét.

(Photo by Bernd Thissen/picture alliance via Getty Images)

A BVB remek helyzetkihasználással kezdte a találkozót, ugyanis első két kapura lövéséből rögvest gólt is szerzett. A 15. percben egy gyors támadás végén Raphael Guerreiro tette ki a szélre a labdát Donyell Malen elé, a holland pedig visszajátszotta a portugál elé a játékszert, aki nem hibázott és közelről a kapuba pöccinti a lasztit (1-0). Mindössze két minutummal később egy kiváló labdajáratás végén Guerreiro ezúttal az előkészítő szerepét vállalta magára, passzát követően  Sébastien Haller került helyzetbe, az elefántcsontparti csatár pedig nem hibázott (2-0). A portugál játékos, aki ezúttal is a középpályán kapott lehetőséget meg is hálálja azt rendesen, ugyanis újabb gólpasszt vállalt magára a 32. percben, ezúttal Marco Reust szolgálta ki, aki 12-13 méterről lőtt védhetetlen gólt (3-0). Azonban nem lőtte el minden puskaporát a hazai együttes, a 36. minutumban jött az újabb találat, Donyell Malen vezette rá a védelemre a labdát, majd kidolgozott magának egy lövőhelyzetet, és ugyan erőből vette célba a vendégek kapuját, de a próbálkozása középre ment, viszont így is gól lett belőle, mert Schwabe kapus bevédte (4-0). A vendégek azonban még a szünet előtt szépíteni tudtak Davie Selke révén, akinek első lövését még Meyer tudta hárítani, azonban a kipattanót követően már nem tudott bravúrt bemutatni, ennek következtében 4-1-es Dortmund vezetéssel mehettek pihenőre az együttesek.

A második játékrészben is kiválóan használta ki a helyzeteit a hazai csapat, ugyanis 3 kaput eltaláló lövésből újabb két gólt is szereztek. Egészen a 69. percig kellett várni az első valamire való lehetőségre, akkor Sébastien Haller megrúgta saját maga második, míg csapata ötödik gólját (5-1). Mindössze egyetlen perccel később jött az újabb BVB találat, Donyell Malen újabb gólpasszt osztott ki, ezúttal Marco Reusnak, aki beállította a 6-1-es végeredményt. A Dortmund a győzelmének köszönhetően átvette a vezetést a tabellán egy ponttal, de a Bayern München csak holnap játssza le soron következő bajnokiját. A Köln pedig maradt a 13. helyen, de közel állnak a kiesést és osztályozót érő helyekhez, így még csipkedniük kell magukat.

Borussia Dortmund – Köln 6-1 (4-1)
Helyszín: Signal Iduna Park (Dortmund), Vezette: D. Siebert
Gólszerzők: Guerreiro (15.), Haller (17., 69.), Reus (32., 70.) D. Malen (36.) ill. Selke (42.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 25. forduló eddigi eredményei és további menetrendje:
Péntek:
Mönchengladbach – Werder Bremen 2-2

Szombat:
Augsburg – Schalke 1-1
Hoffenheim – Hertha 3-1
VfB Stuttgart – Wolfsburg 0-1
Vfl Bochum – RB Leipzig 1-0
Borussia Dortmund – Köln 6-1

Vasárnap:
15:30 Union Berlin – Eintracht Frankfurt (Tv: Aréna 4)
17:30 Bayer Leverkusen – Bayern München (Tv: Aréna 4)
19:30 Mainz – Freiburg (Tv: Aréna 4)

A bajnokság jelenlegi állása: