Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: a MOL Fehérvár nyerte a Honvéd elleni kiesési rangadót

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 24. fordulójának szombat esti kiesési rangadóján a MOL Fehérvár és a Budapest Honvéd mérte össze tudását egymással…

 

Az NB I “hatpontos” kiesési rangadóján a héten edzőt váltó MOL Fehérvár 2-0-ra diadalmaskodott a Budapest Honvéd ellen. A fővárosiak ugyan aktívabban léptek fel, de mindez a helyzetek számában nem mutatkozott meg. A Honvédnak sokáig egyetlen lehetősége Prenga fejese volt, amelyet Kovács D. védett, ám később kiderült, hogy a szituációt leshelyzet előzte meg. Az első félóra végeztével a Fehérvár az első ígéretes támadásából gólt szerzett, miután egy villámgyors kontratámadás végén Dárdai bal oldali bejátszását Katona Mátyás a kapu előtt érkezve váltotta gólra. Nem sokkal később Lukics veszélyeztetett, közeli lövését azonban Kovács D. bravúrral hárította. Az első játékrész a hazaiak 1-0-s vezetésével zárult. A Honvéd fokozta az iramot a folytatásban és még nagyobb lendülettel kezdte a második félidőt. Pár perc után Lukics kiugratásából Kocsis került helyzetbe, a kapujából kimozduló Kovács D. ismét remekül állta a sarat. Nem sokkal később Katona M. közeli lövését Dúzs üggyel-bajjal hárította. A Honvéd többet támadott, ugyanakkor a Fehérvár kontrái rendre jóval több veszélyt hordoztak magukban. Húsz perccel a vége előtt Szabó Alex utolsó emberként mentett nagyot az ajtó-ablak helyzetbe kerülő Schönnel szemben az ötös előtt. Bő tíz perc volt hátra a találkozóból, amikor a tizenhatos előteréből végezhetett el szabadrúgást a Honvéd, Sampeiro lassú lövését azonban Kovács D. megfogta. Nem sokkal később a Fehérvár előtt adódott lehetőség, Kodro közeli kísérletét Dúzs bravúros mozdulattal védte. A rendes játékidő legvégén a hazaiak büntetőhöz jutottak, miután Szabó Alex megrúgta Heistert. Az így megítélt tizenegyest a házi gólkirály Kenan Kodro nagy erővel tűzte a hálóba, bebiztosítva a hazaiak győzelmét.

A két csapat így helyet cserélt egymással a táblázaton: a Fehérvár fellépett a bennmaradást érő kilencedik helyre, míg a Honvéd visszacsúszott a kiesést jelentő 11. pozícióba.

MOL Fehérvár – Budapest Honvéd 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Katona M. (34.), Kodro (90. – büntetőből), ill.

A 24. forduló eddigi eredményei és további programja

Mezőkövesd Zsóry – Kisvárda 1-1
Debreceni VSC – Kecskemét 1-2
MOL Fehérvár – Budapest Honvéd 2-0

vasárnap:
13:30 Vasas – Paks (Tv: M4 Sport)
15:30 Puskás Akadémia – Újpest (Tv: M4 Sport)
20:15 Zalaegerszeg – Ferencváros (Tv: M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása