Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Willi Orban meglátogatta a kisfiút, akinek megmentette az életét

Ahogyan arról beszámoltunk, az RB Leipzig magyar válogatott hátvédje a múlt hónapban őssejtdonornak jelentkezett, hogy segíthessen megmenteni egy emberi életet…

(Photo by Joachim Bywaletz/DeFodi Images via Getty Images)

Az RB Leipzig magyar válogatott csapatkapitánya, Willi Orban a népszerű 433 oldal részére adott interjút annak apropóján, hogy február őssejt-beavatkozáson ment keresztül:

“Néhány éve, 2017-ben a csapattal volt egy akciónk, amikor mindenki regisztrált a Leipzigból. 2022 októberében kaptam egy üzenetet, hogy alkalmas lehetek donornak, így indult a történet. A beavatkozás napján reggel nyolcra érkeztem meg, akkor kezdődött az egész. Két tűt szúrtak a karjaimba, amin keresztül vért vettek, ami egy speciális gépbe került, ezzel szűrték ki a vértesteket. Nem volt nagy hatása a testemre, teljesen ártalmatlan beavatkozás volt, hamar visszatérhettem edzeni. Ki kellett hagynom ugyan egy meccset, de ez nem volt probléma.”

A beszélgetés a Leipzig edzőközpontjától nem messze, egy vérrákkal küzdő hároméves kisfiú, Taio és családja otthonában folytatódott. A lipcseiek csapatkapitánya meglátogatta a kisfiút és néhány meglepetést is vitt neki.

“Taio történetéről a DKMS mesélt és tudom, hogy már régóta vár donorra. A kisfiú hároméves és a vérrák egy ritka fajtájával kell szembenéznie. Ezért is dolgozunk, hogy minél több embert buzdítsunk arra, hogy regisztráljon és legyen donor, hátha a kis Taio számára is találunk megfelelő donort. Azt olvastam, hogy 10-ből nyolc betegnek találnak donort, kettőnek tehát nem, pedig több milliárd ember van a Földön. Sokan még nem regisztráltak donornak, ezért próbálok mindenkit arra ösztönözni, hogy tegyék ezt meg.”

A kisfiú családja örömmel fogadta Orbánt és a 433 stábját, közben kiderült, Taio édesapja is regisztrált donornak: “Segítünk, ahol tudunk, ez fontos számunkra. Korábban is gondoltam rá, hogy donor legyek, én is regisztráltam, szeretnék másoknak segíteni. Sajnos a kisfiam számára nem vagyok megfelelő donor, de amikor valakinek tudok majd segíteni, mindenképpen adományozni fogok. Te leszel a példa, mint donor, aki életet mentett” – mondta a játékosnak a kisfiú édesapja.