Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Böde vezérletével nyert a Paks, súlyos vereségbe szaladt bele az Újpest!

Hatalmas pofonba szaladt bele az Újpest a Puskás Akadémia vendégeként, míg a Paks a Vasas otthonában gyűjtötte be a három pontot az OTP Bank Liga 24. fordulójában.

A vezetést a 24. perc elején a Paks szerezte meg. Osváth beadása után Hahn vette át könnyedén a labdát annak ellenére, hogy Szivacski ott volt mellette. A vendég együttes támadója maga elé tette a játékszert, majd a kapu jobb oldalába lőtt. A bekapott gól után feljavult a Vasas játéka, Kondás Elemér legénysége kétszer is nagyon közel járt az egyenlítéshez. A 29. percben Szilágyi került nagy helyzetbe, ám Nagy bravúrral védte a közeli lövését. A 31. percben Hidi eresztett meg egy távoli löketet, mely végül csak a kapufán csattant. Az első félidőben nem született több gól, így Bognár György tanítványai előnyből várhatták a folytatást. Az 55. percben növelte előnyét a Paks. Osváth újabb remek beadását követően ezúttal a csereként beállt Böde Dániel bólintott Uram hálójába. A 73. percben újra Bödét ünnepelhették a társak, Haraszti passzába még Windecker ért bele, majd a labda a rutinos csatár elé került, aki védhetetlenül lőtt a kapuba. A 80. percben szépített a Vasas, Holender lövése megpattant Kinyik lábán, a labda pedig irányt változtatott rajta, Nagynak így esélye sem volt a védésre. A 90. percben Holender átadása után Berecz volt még eredményes a hazaiak részéről, de ez csak egy újabb szépségtapasznak bizonyult. A Vasas újra pont nélkül maradt, a fővárosi klub a legutóbbi 10 bajnoki találkozójából csupán 1-szer nyert. 

Vasas – Paks 2-3 (0-1)
Helyszín:
Illovszky Rudolf Stadion (Budapest); Vezette: Bognár Tamás
Gólszerzők: Holender (80.), Berecz (90.) ill. Hahn (24.), Böde (55., 73.)

Az előnyt már a 10. percben magához ragadta a Puskás Akadémia, Colley passza után Corbu vette be az Újpest kapuját. Az első játékrész folyamán már nem született több találat, így a hazai csapat 1-0-ról várhatta a folytatást. A második félidőben a Puskás gyakorlatilag kiütötte az Újpestet. A 62. percben növelte előnyét a felcsúti alakulat, Levi lövését még bravúrral védte Nikolic, majd a kipattanót már Colley könnyedén a kapuba gurította. A 68. percben újra Colleyt ünnepelhették társak, a gambiai csatár Bartolec remek beadása után bólintott a kapuba. A 74. percben jött a negyedik Puskás találat, Gruber kísérlete még a kapufán csattant, majd onnan a csereként beállt Slagveer elé pattant a labda, aki az üres hálóba gurított. A 83. percben szépített az Újpest, Varga György lőtt nagy erővel a jobb felsőbe. A 89. percben beállt a mérkőzés végeredmény, Slagveer passza után Zahedi lőtt a kapuba. 

Puskás Akadémia – Újpest 5-1 (1-0)
Helyszín:
Pancho Aréna (Felcsút); Vezette: Vad II István
Gólszerzők: Corbu (10.), Colley (62., 68.), Slagveer (74.), Zahedi (89.) ill. Varga (83.)

A 24. forduló végeredményei és további programja:

Szombat:
Mezőkövesd – Kisvárda 1-1

Debrecen – Kecskemét 1-2
Fehérvár – Honvéd 2-0

Vasárnap:
Vasas – Paks 2-3
Puskás Akadémia – Újpest 5-1

20:15 Zalaegerszeg – Ferencváros (M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása: