Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Zaccagni góljával megnyerte a fővárosi derbit a Lazio! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 27. fordulójának vasárnapi játéknapján fővárosi rangadót rendeztek a Lazio és az AS Roma között.

(Photo by Danilo Di Giovanni/Getty Images)

Ahogyan az várható volt, kevés lehetőséget hozott az első játékrész első fele, mindkét csapat inkább a biztonságra törekedett. Az első említésre méltó lehetőség a 18. percben alakult ki, amikor Wijnaldum távoli lövése szállt el kevéssel Provedel kapuja felett. A 20. percben jött a válasz a Lazio részéről, amikor Felipe Anderson egy szóló végén próbálkozott meg egy lövéssel, de Patricio magabiztosan hárítani tudta a lövést. A 30. minutumban ismét tesztelték a portugál kapust, ezúttal Zaccagni tekerésénél kellett résen lennie a rutinos hálóőrnek. A 32. percben aztán Ibanez vétett hatalmas hibát, egy rossz labdaátvétel után ugyanis szabálytalankodott Milinkovic-Saviccsal szemben, ezzel pedig megkapta a második sárgáját, így mehetett zuhanyozni! Már a kiállítás előtt is rendkívül feszült volt a hangulat, de az esetet követően szinte minden szituációnál összeszólalkoztak a játékosok és a stábtagok is, így a szünetig futballra emlékeztető esemény nélkül jutottak el a felek.

A második játékrész első nagyobb lehetősége az 53. percben alakult ki. A Lazio Luis Alberto távoli löketével próbálta meg áttörni a betömörülő római falat, de Patricio nagy bravúrral hárítani tudta a lövést. A 62. minutumban ismét Patricio védésére volt szükség, miután Pedro ugorhatott ki egy jó passzt követően, de a kapus ezúttal is védeni tudott. A 65. percben viszont már Patricio sem tudta megmenteni a csapatát! Ekkor Zaccagni tudott betörni a tizenhatos széléről, mjd egy szép tekeréssel bevette a kaput, 1-0! A 77. minutumban Provedel nagy bravúrjára volt szükség, hogy a Roma ne tudjon egyenlíteni, Spinazzola emelésénél ugyanis nagyot kellett nyújtózkodnia a hazaiak kapusának. A mérkőzés véghajrájában már egyik fél sem tudott komoly helyzetet kialakítani, így a Lazio ki tudta használni az emberelőnyét és megnyerte a fővárosi rangadót, így pedig 5 pontra elléptek a városi riválistól!

Lazio – AS Roma 1-0 (0-0)
Helyszín:
Stadio Olimpicio Vezette: D. Massa
Gólszerző:
Zaccagni (65.) ill.-
Sárga lapok: Alberto (25.), Romagnoli (59.), Cancellieri (89.), Basic (90+2.) ill. Ibanez (8.), Cristante (71.), Mancini (81.)
Kiállítás: Marusic (90+7.) ill. Ibanez (32.), Cristante (90+7.)

Lazio: Provedel – Hysaj, Romagnoli, Casale, Marusic – Cataldi, Milinkovic-Savic, Luis Alberto – Zaccagni (Cancellieri 81.), Anderson, Pedro (Basic 89.) Vezetőedző: Maurizio Sarri

AS Roma: Patricio – Mancini, Smalling, Ibanez – Zalewski, Cristante, Wijnaldum (Matic 67.), Spinazzola – Pellegrini (Solbakken 84.), Dybala (Llorente 46., El Shaarawy 78.) – Belotti (Abraham 67.) Vezetőedző: José Mourinho

A mérkőzés összefoglalója:

A 27. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Sassuolo – Spezia 1-0
Atalanta – Empoli 2-1

Szombat:
Monza – Cremonese 1-1
Salernitana – Bologna 2-2
Udinese – AC Milan 3-1

Vasárnap:
Sampdoria – Hellas Verona 3-1
Fiorentina – Lecce 1-0
Torino – Napoli 0-4
Lazio – AS Roma 1-0
20:45 Inter – Juventus (Tv: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása: