Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rossi: “A játékosok örömmel jönnek a válogatotthoz”

A magyar válogatott idei első mérkőzéseire készül, az Észtország elleni felkészülési mérkőzés és a Bulgária elleni Eb-selejtező szerepel a csapat programjában…

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a soron következő mérkőzések előtti sajtótájékoztatón elárulta, hogy az észtek ellen még a tesztelésen lesz a hangsúly a bolgárok elleni találkozó előtt:

“Számomra hatalmas büszkeség, hogy 50. alkalommal ülhetek a magyar válogatott kispadján. Biztosan erős érzelmeket élek majd át, de a gyakorlatban ugyanúgy készülök, mint máskor, ugyanolyan fontos az előttünk álló két mérkőzés, mint bármelyik másik eddigi vagy ezután következő meccs. Amíg én leszek a magyar szövetségi kapitány, arra törekszem, hogy mérkőzésről mérkőzésre versenyképesek legyünk, mert tiszteljük a magyar válogatott hagyományait, tiszteljük a címeres mezt. Az észtek ellen már a bolgárokra készülünk, mert nagyon szeretnénk jól rajtolni a selejtező sorozatban. Az észtek ellen gyakorlatban is kipróbálhatok néhány elképzelést, de arra is figyelek, hogy ne terheljek túl senkit a hétfői mérkőzés előtt. A kitűnő közösség kiemelten fontos! Szerencsére sikerült olyan környezetet kialakítani, amibe a játékosok örömmel jönnek, úgymond hazaérkeznek a válogatottba. Ez a srácok hozzáállásának köszönhető, az akaratuknak, a partnerségüknek.”

“A magyar válogatott nem pusztán összeválogatott játékosok halmaza, hanem egy összeszokott csapat, és nekünk így is kell gondolkodnunk. A korábban már megtanult automatizmusok értékesek, ezért is fontos a folyamatosság, csak kényszerűségből szabad változtatni egyszerre több helyen. Vannak elgondolásaim, mit szeretnék kipróbálni az észtek ellen. Az edzésen a játékosok jól reagáltak, partnerek voltak ebben, így bízom benne, hogy a pályán is működni fognak az elképzeléseink. Az észtek ellen még van helye a kísérletezésnek, de a hétfői mérkőzésen már biztosra kell mennünk, nincs helye a próbálkozásoknak. Csütörtökön az észtek ellen azzal a kezdőcsapattal lépünk pályára, amely a legközelebb van a bolgárok elleni elképzelésemhez” – jegyezte meg az olasz szakember.

A magyar válogatott csütörtök este lép pályára Észtország ellen, míg hétfőn a Bulgária elleni hazai mérkőzéssel kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtezők során.