Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Ibra visszatért, de Svédországon ő sem tudott segíteni! – eredmények

A ‘B’-jelű csoport mellett további három ‘ötösben’, köztük a magyar válogatottat is magába foglaló ‘G-jelű’ csoportban is megkezdődtek az Európa-bajnoki selejtezők küzdelmei.

(Photo by Linnea Rheborg/Getty Images)

 

E-Csoport

Csehország – Lengyelország 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Krejcsi (1.), Cvancara (3.), Kuchta (64.) illetve Szimanszki (87.)

A katari világbajnokságon csúnyán leszereplő lengyel válogatottban hiába volt ott ezúttal is Robert Lewandowski, a Barca klasszisa sem tudod segíteni!

A pocsék kezdés alapvetően megpecsételte a lengyel válogatott sorsát, amelynek az erejéből pusztán a szépítésre futotta a találkozó utolsó perceiben.

 

Moldova -Feröer-szigetek 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Nicolaescu (87. -büntetőből) illetve Mikkelsen (27.)

Nagyon közel állt egy nagy győzelemhez Feröer-szigetek, amely sokáig úgy tűnt, megőrizheti első félidei előnyét az egyenlítésért nagy erőket mozgató Moldova otthonában. A hazaiak ha nem is hatalmas rohamokat folytatva, de nagy erőket mozgattak Eb 2024: sima győzelemmel indított Hollandia ellen a francia válogatott! – videóvalaz egyenlítésért.

 

A csoport aktuális állása:

F-Csoport

Ausztria – Azerbajdzsán 4-1 (2-0)
Gólszerzők: Sabitzer (28. és 50.), Gregoritsch (29.) Baumgartner (69.) illetve Mahmudov (64.)

A “sógorok” a Manchester Unitednél újra kivirágzó, Angliában nemrég első manchesteri gólját is megszerző Marcel Sabitzer vezérletével (2 gól és 1 gólpassz) könnyedén lépték le az azerieket, akiknek az erejéből csupán a szépítésre futotta a hatalmas kapu előtti fölényben lévő (26 próbálkozás szemben 5 vendéggel – a szerk.) osztrákok ellen.

 

Svédország – Belgium 0-3 (0-1)
Gólszerző: Lukaku (35., 49. és 83)

A játéknap egyik leginkább várt találkozóján, Zlatan Ibrahimovics ‘újbóli’ visszatérésén (Ibra a 73. percben szállt be a találkozóba – a szerk.) a nemzeti csapatba, Domenico Tedesco kapitány első meccsén a helyzeteivel szinte tökéletesen sáfárkodó Belgium meglepően könnyedén lépte le Svédországot. Romelu Lukaku az idei bajnokságban alig-alig megcsillantott legjobb formáját idézve, mesterhármast szerzett.

 

A csoport aktuális állása:

G-Csoport

Bulgária – Montenegró 0-1 (0-0)
Gólszerző: Kristovics (70.)

Egy gól döntött a Razgradban lejátszott találkozón, amelyen ugyan a hazaiak játszottak mezőnyfölényben, ám ez meddőnek bizonyult: a kapura veszélyesebb Montenegró a második félidő derekán megszerezte a vezetést, amelyet már ne engedett ki a kezéből.

 

Szerbia – Litvánia 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Tadics (16.) Vlahovics (53.)

A szerbek esélyeshez méltón kezdték a selejtezősorozatot, és miután mindkét félidő elején szereztek egy-egy találatot a kapujukra csupán elvétve veszélyes Litvánia ellen magabiztosan tartották otthon mindhárom pontot. A szerb csapat legjobbja a gólt és gólpasszt is jegyző Dusan Tadics volt.

 

A csoport aktuális állása: