Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: McTominay vezérletével győzött Skócia, kiütötte ellenfelét Svájc! – videóval

Magabiztos sikert aratott Skócia hazai környezetben Ciprus ellen az A-csoportban, míg Svájc idegenben nyert kiütéssel Fehéroroszországgal szemben az I jelű kvartettben.

(Photo by Ian MacNicol/Getty Images)

A-csoport:

A vezetést a 21. percben szerezte meg a hazai pályán játszó Skócia. Ekkor Robertson passzolt McGinnhez, akiről teljesen megfeledkeztek a ciprusi védők, így a skótok középpályása gyakorlatilag senkitől sem zavartatva lőtt a kapuba. A 87. percig kellett várni az újabb gólra Skócia részéről. Christie remek beadása után Dykes fejjel tette McTominayhez a labdát, akit először átvette azt, majd bevette a hálót. A találkozó végeredménye 90+3. percben állt be. Robertson átadását követően ismét McTominay szerzett újabb találatot. Skócia tehát egy rendkívül magabiztos győzelemmel kezdte meg az Eb-selejtező csoportját. 

Skócia – Ciprus 3-0 (1-0)
Helyszín:
Hampden Park (Glasgow)
Gólszerzők: McGinn (21.), McTominay (87., 90+3.) ill.
Kiállítás: ill. Ioannou (90+5.)

Videós összefoglaló:

Az A-csoport állása:

D-csoport:

A 10. percben a menteni igyekvő Kabak a saját kapujába juttatta a labdát, ezzel szerzett vezetést a hazai pályán futballozó Örményország. Törökország még az első félidőben egyenlíteni tudott, a 35. percben Kökcü 16 méterről megeresztett lövése talált utat az örmények kapujába. A fordulás után megszerezték az előnyt a törökök, a 64. percben Unal remek ütemben ugratta ki Akturkoglut, aki lehagyta a védőjét, majd a balsó alsóba lőtt. 

Örményország – Törökország 1-2 (1-1)
Helyszín:
Vazgen Sargsyan Republican Stadion (Jereván)
Gólszerzők: Kabak (10., öngól) ill. Kökcü (35.), Akturkoglu (64.)

A D-csoport állása:

I-csoport:

Svájc már a 4. percben előnyhöz jutott Fehéroroszországgal szemben. Varga átadása után egyik fehérorosz védő becsúszva a kapufára rúgta a labdát, majd az onnan Steffen elé került, akinek gyakorlatilag az üres kapuba kellett gurítani. A 17. percben ismét jókor volt jó helyen Renato Steffen, a rutinos szélső újfent egy elé pattant labdát lőtt a hálóba. A 29. percben harmadszorra is őt ünnepelhették a társak, Steffen ezúttal Rodriguez passza után vette be könnyedénk a fehéroroszok kapuját. A 62. percben Xhaka szánta el magát egy távoli lövésre, ami a kapu bal alsó sarkában kötött ki. A svájciak és a mérkőzés utolsó gólját Amdouni szerezte, a 65. percben lehagyta védőjét, majd a hálóba lőtt. Svájc nagyon könnyedén verte a több védelmi hibát is felmutató Fehéroroszországot. 

Fehéroroszország – Svájc 0-5 (0-3)
Helyszín:
Stadion Karađorđe (Novi Sad)
Gólszerzők: ill. Steffen (4., 17., 29.), Xhaka (62.), Amdouni (65.)

Videós összefoglaló:

A vezetést Koszovó szerezte meg egy öngólt követően. A 36. percben Dasa lépett bele egy passzba, ami az ő lábáról pattant a hálóba. Az 56. percben Peretz góljával egyenlített Izrael, ezzel tehát egy pontot otthon tudtak tartani az izraeliek. 

Izrael – Koszovó 1-1 (0-1)
Helyszín:
Bloomfield Stadion (Tel-Aviv)
Gólszerzők: Peretz (56.) ill. Dasa (36., öngól)

Az I-csoport állása: