Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A brazil szövetség megerősítette, érdeklődnek Carlo Ancelotti iránt

Most már a Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) is megerősítette, hogy örülnének annak, ha Carlo Ancelotti lenne a brazil válogatott szövetségi kapitánya. 

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

A Real Madrid edzője, Carlo Ancelotti az első számú jelölt a brazil válogatott szövetségi kapitányi posztjára, amit a brazil szövetség elnöke, Ednaldo Rodrigues meg is erősített.

Ancelottit már hónapok óta összeboronálják a brazil nemzeti csapattal, miután a 2022-es katari világbajnokság után kirúgták Titét. Annak ellenére, hogy a Real Madrid és Ancelotti februárban tagadta a híreket, többen is sejtették, hogy az ügy még nem ült el. Most a brazil szövetség elnöke, Rodrigues azt mondta, hogy szívesen látnának a nemzeti csapat élén egy olyan edzőt, mint Ancelotti.

“Ancelottit egyöntetűen tisztelik a játékosok. Nem csak Ronaldo Nazario vagy Vinícius Junior, hanem mindenki, aki vele játszott”

– mondta Rodrigues a Reutersnek.

“Nagyon csodálom őt a munkája során tanúsított őszinteségéért és kitartásáért. Nem kell őt bemutatnom. Ancelotti valóban egy csúcsedző, aki számos eredményt ért el, és reméljük, még többet is elér majd. Ancelotti nem csak a játékosok kedvence, de úgy tűnik, a szurkolóké is. Bárhová megyek Brazíliában, minden stadionban ő az első név, akiről a szurkolók kérdeznek. Nagyon szeretetteljesen beszélnek róla, a pályafutása során végzett példamutató munkájának elismeréseként. Legyen hitünk Istenben, várjuk ki a megfelelő időt, és meglátjuk, mi lesz, de az biztos, hogy keressük a brazil válogatott új szövetségi kapitányát.”

Ancelottit szerződése 2024 nyaráig köti a Real Madridhoz, de egyre nagyobb nyomás nehezedik rá, mivel csapata 12 ponttal van lemaradva a La Liga tabelláját vezető Barcelona mögött. Rodrigues azonban azt tagadta, hogy a brazil szövetség már tárgyalásokat kezdett az olasz edzővel, és kitart amellett, hogy tisztelettel kezelik a helyzetet.

“Nagyon etikusan fogunk hozzáállni, és tiszteletben tartjuk az érvényes szerződését. Nagyon tiszteljük azt a munkát, amelyet egy edző végez egy klubnál, így bármilyen etikátlan megközelítés tiszteletlen lenne a klub elnökével szemben. Ezért türelmesen kivárjuk a megfelelő pillanatot, hogy elkezdődhessenek a tárgyalások. Még semmi sem dőlt el, így nem tudom még elmondani az új szövetségi kapitány nevét, de ez még belefér, nem? Olyan edzőre van szükségünk, akit tisztelnek és csodálnak a játékosok.”