Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: kérdéses a korábbi kulcsember jövője! – sajtóhír

A katalán sportsajtóban megjelent beszámolók szerint rövidesen döntés születhet Jordi Alba jövőjéről is az FC Barcelonánál. 

A katalánokat 2012 nyara óta szolgáló, már 34 esztendős balhátvéd szerződése ugyan csupán 2024 nyarán járna le, ám miután Jordi Alba egyre kevesebbet játszik mostanában a csapatban, felmerült a ‘hogyan tovább?’ kérdése is.

A katalán Sport című lap beszámolója szerint a Barca már tárgyalt a klubbal mindent megnyerő játékossal, jelezvén, hogy a La Liga fizetési limitjét is figyelembe véve új feltételekkel tárgyalnák újra Alba szerződését, amelyet ugyan meghosszabbítanának, ám jóval kisebb fizetés ellenében.

A Sport szerint valami hasonló szerződési konstrukciót kell elképzelni, mint Samuel Umtiti esetében, akinek a fizetését a hosszabbítás következtében évekre arányosan csoportosították át.

A február 26-a óta nem futballozó, a szezonban mindössze 10 alkalommal kezdő Alba esetében természeten egy esetleges távozástól sem zárkózna el a Barca, természetesen a balhátvéd érdemeinek elismerése mellett.

A 91-szeres spanyol válogatott Alba eddig 451 alkalommal játszott a Barcában, ahol jelenleg mint a csapat egyik legrutinosabb játékosa, a csapatkapitányok egyikeként számítanak rá – A kérdés persze ezek után az, hogy vajon a nyártól is?!